16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Ciprian Tătărușanu spune adio echipei naționale

Naționala de fotbal a României a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, și făcut „saltul” către a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale, iar mulți se așteptau ca acesta să fie meciul de adio al selecționerului.

Dacă Mirel Rădoi a infirmat zvonurile privind posibila plecare, „bomba” a explodat joi, când titularul incontestabil din poarta tricoloră, Ciprian Tătărușanu, și-a anunțat retragerea din echipa națională.

Într-o scrisoare postată pe site-ul FRF, goalkeeper-ul în vârstă de 34 de ani și-a motivat decizia. „Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. (..) Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. (..) Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru națională. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul lui Tătărușanu pentru suporterii români.

„Tătă” a debutat în tricoul primei reprezentative în 2010, sub comanda lui Răzvan Lucescu, într-un meci amical cu Italia, încheiat 1-1. Cu 73 de meciuri jucate pentru România, Ciprian Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul all-time al selecțiilor, la egalitate cu fostul selecționer Cosmin Contra.

Decizia lui Tătărușanu vine la puțin timp după ce un alt portar român a ales să își încheie cariera la națională. În septembrie, Silviu Lung, legitimat la Kayserispor, a anunțat că se retrage. În aceste condiții, Mirel Rădoi va trebui să se reorienteze și să caute un nou titular pentru poarta tricoloră. Andrei Vlad, Ionuț Radu sau David Lazar sunt doar câțiva dintre portarii care vor lupta pentru a-l înlocui pe Tătărușanu între buturile României.

Ultima oră
Pe aceeași temă