10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportCiprian Tătărușanu spune adio echipei naționale

Ciprian Tătărușanu spune adio echipei naționale

Naționala de fotbal a României a remizat cu Irlanda de Nord, scor 1-1, și făcut „saltul” către a doua urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale, iar mulți se așteptau ca acesta să fie meciul de adio al selecționerului.

Dacă Mirel Rădoi a infirmat zvonurile privind posibila plecare, „bomba” a explodat joi, când titularul incontestabil din poarta tricoloră, Ciprian Tătărușanu, și-a anunțat retragerea din echipa națională.

Într-o scrisoare postată pe site-ul FRF, goalkeeper-ul în vârstă de 34 de ani și-a motivat decizia. „Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. (..) Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. (..) Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru națională. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a fost mesajul lui Tătărușanu pentru suporterii români.

„Tătă” a debutat în tricoul primei reprezentative în 2010, sub comanda lui Răzvan Lucescu, într-un meci amical cu Italia, încheiat 1-1. Cu 73 de meciuri jucate pentru România, Ciprian Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul all-time al selecțiilor, la egalitate cu fostul selecționer Cosmin Contra.

Decizia lui Tătărușanu vine la puțin timp după ce un alt portar român a ales să își încheie cariera la națională. În septembrie, Silviu Lung, legitimat la Kayserispor, a anunțat că se retrage. În aceste condiții, Mirel Rădoi va trebui să se reorienteze și să caute un nou titular pentru poarta tricoloră. Andrei Vlad, Ionuț Radu sau David Lazar sunt doar câțiva dintre portarii care vor lupta pentru a-l înlocui pe Tătărușanu între buturile României.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...
Ultima oră
Pe aceeași temă