Cine vrea să joace la Australian Open trebuie să stea două săptămâni în carantină

Organizatorii turneului de tenis de câmp Australian Open pregătesc condiții dure pentru sportivii care vor să participe la competiția mutată din ianuarie în perioada 8 – 21 februarie 2021.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2020 - 10:01

Sosirea participanților la turneul de tenis va fi permisă doar în perioada 15 – 17 ianuarie 2021, iar aceștia vor intra obligatoriu în carantină până la 31 ianuarie, perioadă în care nu vor avea voie să petreacă decât cel mult 5 ore pe zi în afara camerei și doar pentru antrenamente pe terenul de joc, în sala de gimnastică sau la tratament în interiorul complexului Melbourne Park, informează L'Equipe.

Sportivii și însoțitorii acetora vor fi testați pentru depistarea Covid-19 în zilele 1, 3, 7, 10 și 14 ale perioadei obligatorii de carantină iar dacă ultimul test va fi negativ vor putea ieși din complexul sportiv pentru a se caza la hotel și a se deplasa fără restricții în Melbourne.

Schimbare datei de desfășurare a turneului Australian Open ar putea duce la modificarea calendarului anual competițional, datele turneelor din Europa, spre exemplu, urmând a fi anunțate în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Comentarii