0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportCine l-a învins pe Ronnie O'Sullivan în finala Tour Championship la snooker

Cine l-a învins pe Ronnie O’Sullivan în finala Tour Championship la snooker

Australianul a reușit cinci break-uri de 100 de puncte în finală și a câștigat șase jocuri consecutive, în sesiunea de duminică seara.

Acesta este al 20-lea titlului din carieră pentru câștigătorul Campionatului Regatului Unit.

“Nu am văzut niciodată pe nimeni jucând atât de bine. Felul în care a mânuit tacul a fost minunat. Parcă ar fi jucat pe o masă de biliard”, a declarat campionul mondial O’Sullivan, după meci.

“Nu am putut concura cu acest joc. A trebuit doar să mă așez și să mă bucur de această evoluție uimitoare.”, a mai spus englezul, care în acest sezon a mai fost învins de alte patru ori în finalele Open-ului Irlandei de Nord, a Open-ului Scoției și în ce al Țării Galilor, precum și Players Championship, devenind primul jucător de snooker din istoria turneelor profesioniste care pierde 5 finale într-un singur sezon.

Pentru Robertson urmează o competiție importantă-Crucible Theatre

Robertson speră acum că forma bună prin care trece îl va putea ajuta să recâștige titlul mondial pe care l-a obținut în urmă cu 11 ani, australianul fiind unul dintre favoriții de la Crucible Theatre, la competiția care începe luna viitoare.

„Dacă voi concura la Campionatul Mondial, acesta este genul de performanță pe care va trebui să o prezint”, a declarat pentru BBC Sports, jucătorul în vârstă de 39 de ani, care s-a arătat mulțumit de faptul că reușit să joace foarte bine toată săptămâna, de-a lungul întregului turneu.

Tour Championship 2021 s-a defășurat la Newport, Țara Galilor, între 22 și 28 martie, fiind penultimul turneu de puncte dinainte de Campionatul Mondial de Snooker, de la Crucible Theatre, din Shefield, ce se va defășura în perioada între 17 aprilie și 3 mai.

Câștigarea Tour Championship 2021 i-a adus lui Neil Robertson un premiu în valoare de 150.000 de lire sterline.

Cel mai mare break al turneului a fost de 138 de puncte și a fost realizat de Barry Hawkins.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
00:01:52

Un ostatic thailandez eliberat își amintește de cele 50 de zile în captivitate în Gaza

Anucha Angkaew, un ostatic thailandez în vârstă de 28 de ani care a fost eliberat din captivitate, din Gaza, de către Hamas, a povestit...

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia. Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit...
Ultima oră
Pe aceeași temă