25.4 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăSportAlte sporturiCine este campionul României, lider în Raliul Moldovei, ajuns la etapa a...

Cine este campionul României, lider în Raliul Moldovei, ajuns la etapa a șasea

Campionul en titre al României, Simone Tempestini, este lider în Raliul Moldovei, etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri Betano, după cele şapte probe speciale desfăşurate sâmbătă.

Echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu (Skoda Fabia Rally 2 Evo) a fost cronometrat cu timpul de 49 min 58 sec 4/10, fiind urmat de Sebastian Barbu/Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 13 sec 2/10, şi Andrei Gîrtofan/Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2), la 01 min 45 sec 8/10.

De remarcat abandonul lui Raul Badiu (problemă de transmisie), din postura de al doilea clasat în clasamentul general, potrivit agerpres.ro.

Actualul lider în Raliul Moldovei l-a depășit pe Valentin Porcişteanu, aflat doar pe locul 5 în cursă

Fostul campion naţional Valentin Porcişteanu, câştigător al Raliului Moldovei în 2019, ocupă locul 5 în clasamentul cursei.

Tempestini a câştigat Raliul Moldovei la singura sa participare anterioară, în 2018.

Duminică vor avea loc ultimele şase probe speciale ale cursei.

Andrei Girtofan este lider în clasamentul general al piloţilor, cu 158,20 puncte, urmat de Sebastian Barbu, 153,60 puncte, Simone Tempestini, 119 puncte, etc.

De la pupitrul de știri, la curse de mașini! Ioana Maria Moldovan a fost copilot în Raliul Moldovei

Cu 80 de echipaje la start, transmis în exclusivitate de canalele Look Sport, Raliul Moldovei a fost câștigat de Adrian Răspopa urmat în clasament de Dan Gîrtofan și Adrian Teslovan.

Prezentatoarea știrilor Focus de la Prima TV, de luni până joi, de la ora 22, Ioana Maria Moldovan a fost extrem de încântată de participare și a făcut o cursă memorabilă ca și copilot, în etapa de shakedown, în mașina cu numărul 5 a pilotului Cristi Dolofan.

„Greu de explicat în cuvinte ce simți într-o astfel de cursă. Emoții, adrenalină, senzații tari pe care trebuie să le trăiești măcar o data în viață” spune Ioana Maria Moldovan. Înainte de a se urca în mașină cunoscuta prezentatoare i-a transmis pilotului că își lasă viața în mâinile lui și să o aducă teafără la finish, căci acasă o așteaptă un copil. Cu toate acestea, ea spune că:”Nu mi-a fost frică nicio secundă pentru că am avut încredere în el și mi-a transmis multă siguranță. După cursă am discutat cu el despre mașini, despre raliuri și mai ales cât de importantă este legătura între pilot și copilot. Mi-a plăcut atât de tare experiența încât îmi doresc să o repet cât mai curând.”

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

Românii care au credite și nu-și mai pot plăti ratele pot cere ajutor la ANPC

Persoanele aflate în dificultate financiară pot găsi sprijin la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, anunță instituția într-un comunicat de presă. Astfel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă