15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCine e cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile

Cine e cea mai bine plătită sportivă din toate timpurile

În 2019, Naomi Osaka a câştigat 37,4 milioane de dolari, din premiile obţinute în urma participării la turnee şi sponsorizări, devenind cea mai bine plătită sportivă din istorie. Japoneza de 22 de ani a depăşit-o astfel pe Serena Williams cu 1,4 milioane de dolari.

Naomi Osaka avea un an când Serena Williams a câştigat primul său turneu de Mare Şlem în 1999. Nouăsprezece ani mai târziu, Osaka a învins-o pe Williams în finala US Open, trecându-şi în cont primul său turneu de Mare Şlem, după unul dintre cele mai controversate meciuri din istoria competiţiei, americanca primind trei avertismente din partea arbitrului. Acum, japoneza a depăşit-o din nou pe legendara sa rivală, de data aceasta la capitolul câştiguri.

O fostă deţinătoare a recordului este altă jucătoare de tenis, rusoaica Maria Şarapova, retrasă între timp din activitate, care câştigase 29,7 milioane de dolari în 2015.

Osaka este pe locul 29 pe lista celor mai bine plătiţi 100 de sportivi, în timp ce Williams se află pe locul 33. Este pentru prima oară din 2016 când două femei sunt printre cei mai bine plătiţi 100 de sportivi.

Lista completă pentru anul 2020 va fi anunţată de Forbes săptămâna viitoare.

“Pentru cei din afara lumii tenisului, Osaka este o figură relativ proaspătă, care are în spate o poveste extroardinară. Se adaugă faptul că este tânără şi aparţine de două culturi, două calităţi ce au făcut-o să aibă ecou în rândul audienţelor mai tinere, globale, iar rezultatul este apariţia unui simbol global al marketingului sportiv”, a explicat David Carter, profesor la USC Marshall School of Business.

Osaka s-a născut în Japonia, mama ei fiind japoneză, iar tatăl, haitiano-american. În 2019, ea a mai câştigat un turneu de Mare Şlem, Australian Open.

Cele mai citite

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...
Ultima oră
Pe aceeași temă