Ciclism: Philippe Gilbert a semnat cu Lotto Soudal

Ciclistul belgian Philippe Gilbert, campion mondial pe şosea în 2012, a semnat un contract pe trei ani cu Lotto Soudal, a anunţat echipa belgiană pe site-ul său oficial.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.08.2019 - 12:01

Gilbert evolua din 2017 sub culorile echipei Quick-Step, o altă echipă belgiană, cu care se afla la final de contract şi a cărei conducere a decis să nu-l alinieze la ultima ediţie a Turului Franţei.

Rutierul în vârstă de 37 de ani va marca în 2020 revenirea la echipa unde a avut cele mai bune rezultate, în 2010 şi 2011.

"Îmi doream să concurez, iar când am aflat că nu-mi pot prelungi angajamentul cu echipa actuală decât pentru un sezon, atunci a devenit clar pentru mine că trebuie să schimb. Proiectul cel mai clar a fost cel al lui Lotto-Soudal", a transmis rutierul prin intermediul unui comunicat citat de echipa belgiană.

La Deceuninck Quick-Step, Gilbert a rămas cu decepţia neparticipării la ultima "Mare Buclă", unde coechipierul său francez Julian Alaphilippe s-a clasat pe cinci la general, după ce a purtat tricoul galben timp de 14 zile.

În singurul sezon disputat pentru Omega Pharma-Lotto (2011), fostul nume al lui Lotto-Soudal, Gilbert a câştigat cursa Liege-Bastogne-Liege, Amstel Gold Race, Săgeata Valonă, Turul Lombardiei, prima etapă din Turul Franţei şi Clasica San Sebastian.

Palmaresul său mai cuprinde nouă etape la marile tururi şi două titluri de campion al Belgiei pe şosea.

Comentarii