Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ciclism: Egan Bernal, obiective îndrăznețe pentru 2020

Ciclistul columbian al echipei Ineos, Egan Bernal, plănuieşte să concureze în 2020 atât în Turul Italiei cât şi în Turul Franţei, unde s-a impus surprinzător în acest an.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2019 - 13:03

În 2019, Bernal trebuia să fie liderul echipei britanice Ineos la Turul Italiei, dar o fractură de claviculă l-a împiedicat să participe. A concurat însă în Turul Franţei, unde a obţinut un triumf puţin scontat la doar 22 de ani.

''Aş adora să fac Turul Italiei şi Turul Spaniei. Giro este o cursă fantastică, am trăit în Italia timp de doi ani şi am mulţi prieteni acolo. Participarea la cele două curse este foarte complicată, dar cred că le-aş putea gestiona, deşi pare aproape imposibil. De fapt, sunt deschis pentru orice, Giro (9-31 mai), Le Tour (27 iunie-19 iulie) şi chiar Vuelta (14 august-6 septembrie), pentru că toate sunt probe foarte importante. Dar trebuie luate în considerare şi dorinţele celorlalţi ciclişti din echipă. Trebuie găsit un program ideal, cu care toţi să ne simţim în largul nostru. Nu am avut niciodată probleme cu Geraint sau Chris, pentru că vorbim mult între noi'', a declarat Bernal, care în 2016 a câştigat Turul Bihorului, iar în 2017 s-a impus în Turul Sibiului.

Cu Richard Carapaz, Geraint Thomas şi Chris Froome în echipă, pe lângă Egan Bernal, Ineos poate ataca victoria în cele trei mari tururi din 2020.

De la Marco Pantani în 1998, niciun ciclist nu a mai câştigat în acelaşi an Turul Italiei şi Turul Franţei.

Comentarii