36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSportChiliman: Tăriceanu CANDIDEAZĂ la SENAT în sectorul 1

Chiliman: Tăriceanu CANDIDEAZĂ la SENAT în sectorul 1

Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, a declarat, joi, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat prin votul Delegaţiei Permanente a filialei drept candidat pentru un mandat de senator în acest sector, iniţiativa candidaturii fiind una comună , potrivit Mediafax.

Chiliman a fost întrebat în ce măsură fostul premier Călin Popescu Tăriceanu este susţinut pentru a deveni candidat din partea PNL într-un colegiu din Sectorul 1.

„Confirm desemnarea domnului Călin Popescu Tăriceanu drept candidat al PNL la Senat în Sectorul 1, prin votul colegilor mei din Delegaţia Permanentă a filialei. Candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu în Sectorul 1 este o iniţiativă comună şi o decizie firească. Ne leagă o prietenie veche de 23 de ani, am parcurs împreună acelaşi drum politic şi împărtăşim aceeaşi viziune asupra valorilor liberale. Personal, îl consider pe Călin Popescu Tăriceanu una dintre cele mai reprezentative figuri ale liberalismului românesc de astăzi”, a declarat Chiliman.

Potrivit negocierilor finalizate la nivelul USL, în Sectorul 1 PNL a cedat PC colegiul pentru Senat care a fost atribuit ACD ( Alianţa Centru Dreapta), au declarat surse parlamentare. Astfel, în cele două colegii de senatori din Sectorul 1 ar urma să candideze un social-democrat şi un conservator, după ce la alegerile din 2008 Crin Antonescu a obţinut mandatul de senator într-un colegiu din acest sector.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă