8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCharles Aranguiz, contract până în 2023 cu Bayer Leverkusen

Charles Aranguiz, contract până în 2023 cu Bayer Leverkusen

Aranguiz (31 ani) ar fi urmat să se întoarcă în ţara sa natală, potrivit unor informaţii apărute în presa sportivă din Germania, însă faptul că gruparea i-a oferit o prelungire de contract arată că el este jucător de bază al formaţiei pregătită de Peter Bosz.

”Charles este un jucător important al formaţiei noastre. Faptul că am fost de acord să semnăm o nouă înţelegere demonstrează încrederea noastră reciprocă”, a spus Rudi Voeller, directorul sportiv al clubului care la momentul suspendării campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, în luna martie, ocupa locul 5 în clasament.

Bundesliga va trebui să mai aştepte o săptămână înainte de a afla dacă poate relua sezonul sau nu, după ce Guvernul a amânat joi o decizie pentru o posibilă reluare a campionatului Germaniei pe fondul pandemiei de COVID-19.

Cluburile şi liga germană au sperat ca guvernul să dea undă verde şi să încheie perioada de două luni de suspendare, dar cancelarul Angela Merkel a declarat la o conferinţă de presă că orice decizie cu privire la dacă şi când se pot relua activităţile sportive se va lua pe 6 mai.

Liga germană de fotbal (DFL) a început joi testarea pentru Covid-19 a tuturor jucătorilor, o fază premergătoare înaintea reluării sezonului din Bundesliga, cu meciuri care se vor disputa cu porţile închise.

Surse din cadrul DFL au anunţat că această măsură vizează toate cele 36 de echipe profesioniste din primele două divizii din Bundesliga, ale căror competiţii au fost oprite în cursul lunii martie.

Testarea fotbaliştilor este o condiţie prealabilă şi trebuie să fie efectuate cel puţin două astfel de teste pentru fiecare dintre fotbalişti, pentru a se elimina existenţa unei posibile infectări.

Acest lucru a generat o polemică în Germania, în condiţiile în care ar fi necesare circa 20.000 de analize pentru toţi jucători, membrii staff-urilor tehnice şi personalul necesar pentru buna desfăşurare a partidelor.

Mass-media germane au avansat ziua de 9 mai drept posibilă dată de reluare a campionatului, pentru a se putea disputa toate cele nouă etape restante până la 30 iunie. Vor fi meciuri cu porţile închise şi cu maximum 300 de persoane pe fiecare stadion.

Deşi există un anumit consens în rândul cluburilor şi al DFL în această privinţă, sezonul nu va putea fi reluat în Bundesliga fără acordul autorităţilor landurilor şi al guvernului cancelarului Angela Mekel.

Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă