15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportCFR Cluj, în „primăvara” Europa League

CFR Cluj, în „primăvara” Europa League

Dan Petrescu a scris o nouă filă de istorie la formația din Gruia, după ce a reușit să o califice în „primăvara” europeană, dintr-o grupă care, la început, părea de netrecut. Mai mult, ardelenii au depășit numărul de puncte acumulat de FCSB în grupele Europa League, stabilind un nou record pentru o echipă din România.

Chiar dacă avea nevoie de un singur punct pentru a fi matematic calificată, CFR Cluj și-a adjudecat victoria în meciul cu Celtic, prin golurile marcate de Burcă, în minutul 48, și Djokovic, în minutul 70.

Grație succesului în fața campioanei Scoției, CFR a stabilit un nou record de puncte în Europa League, strângând 12 puncte. FCSB deținea recordul, cu 11 puncte acumulate în 2012, într-o grupă cu Stuttgart, FC Copenhaga și Molde.

De asemenea, ardelenii au obținut cele mai multe puncte ale unei echipe din România în Champions League. Se întâmpla în sezonul 2012-2013, când CFR aduna 10 puncte în grupa cu Manchester United, Galatasaray și Braga.

La finalul partidei, Dan Petrescu a mărturisit că nu credea că formaţia sa va putea să adune 12 puncte dintr-o grupă din care mai făceau parte Lazio Roma şi Rennes, precizând că și-ar fi dorit să întâlnească Chelsea în șaisprezecimi. „Să faci 12 puncte în această grupă, sincer, nu credeam. Asta arată că dacă îţi doreşti şi munceşti poţi să realizezi tot ce vrei. (…) Eu voiam Chelsea în următoarea fază, dar nu se poate. Arsenal nu ar fi rău, dar preferam Chelsea în primăvara europeană”, a spus „Bursucul”.

Deoarece a terminat pe locul al doilea în grupă, echipa din Gruia va avea parte de adversari dificili la tragerea la sorți de la Nyon. Printre posibilele echipe pe care elevii lui Petrescu le pot întâlni se numără Ajax, Benfica, Inter Milano, Machester United, Sevilla sau Arsenal. Tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Europa League va avea loc astăzi, de la ora 14.00. Meciurile se vor disputa pe 20 și 27 februarie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă