6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCFR Cluj, egala spaniolilor de la FC Sevilla, în Europa League

CFR Cluj, egala spaniolilor de la FC Sevilla, în Europa League

Campioana României a fost aproape de o victorie de răsunet şi doar o neatenţie în apărare a făcut-o să scape printre degete un rezultat de prestigiu.

Ciprian Deac (59 – penalty) a marcat golul ardelenilor, în timp ce pentru andaluzi a punctat Youssef En-Nesyri (82).

Într-un meci foarte tacticizat, prima ocazie i-a aparţinut lui Vinicius (7), al cărui şut din întoarcere a fost blocat de defensiva iberică.

Sevilla a avut o şansă notabilă în minutul 13, când Ocampos a reluat acrobatic pe spate, la centrarea lui Suso, însă fără probleme pentru poarta lui Arlauskis.

CFR a avut o oportunitate bună în minutul 25, dar Deac a ratat şutul din întoarcere, iar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consumat în minutul 33, când şutul lui Suso a fost deviat de olandezul de Jong în transversală.

Până la pauză, Camora (39) a expediat un şut în forţă, însă mingea s-a dus peste poartă.

CFR Cluj a început decisă partea secundă şi a pus presiune pe poarta andaluză, iar francezul Kounde a comis henţ în propriul careu, arbitrul Deniz Aytekin acordând penalty, după verificarea video. Ciprian Deac a transformat şi CFR a trecut în avantaj, la primul şut pe poartă al celor două echipe.

Sevilla a ieşit mai mult la joc, în căutarea egalării, dar Ocampos (68) a şutat în Djokovic din marginea careului mic, iar Jordan (75) a tras peste poartă.

Sevilla a egalat după o ieşire greşită la ofsaid a apărării clujene, olandezul de Jong a rămas liber în careu şi i-a pasat marocanului Youssef En-Nesyri, care a marcat simplu.

Oaspeţii putea obţine chiar victoria, însă Arlauskis a salvat golul la şutul la vinclu al lui Rony Lopes (90+3).

Meciul a început cu o întârziere de cinci minute, din cauza unor probleme de comunicare între arbitrul central şi camera VAR.

Sevilla a ajuns la cinci meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile, cea mai slabă serie a sa din aprilie 2018. Sevilla nu a reuşit să marcheze într-un singur meci din ultimele 25 jucate.

Manşa secundă va avea loc pe 27 februarie, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă