11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

CFR Cluj, cu o mână pe titlu

După mai bine de trei luni de pauză, Liga 1 s-a reluat, iar prima etapă a programat meciul „de foc” dintre CFR Cluj și FCSB, devenit deja un derby de tradiție în fotbalul românesc. Cu toate că partida din Gruia s-a disputat fără spectatori, fondul sonor a fost asigurat de la staţia de amplificare a stadionului de ambianţa de la partida dintre CFR şi Sevilla, din Europa League.

Neînvinși pe teren propriu din 2 septembrie 2018, feroviarii doreau să continue seria rezultatelor pozitive, în timp ce formația antrenată de Bogdan Vintilă era obligată să atace pentru a-și aconta toate cele trei puncte. Iar asta s-a văzut, FCSB preluând inițiativa încă din startul meciului. Cu toate că marile ocazii au apărut la poarta lui Giedrius Arlauskis, goalkeeper-ul lituanian a avut de fiecare dată replică la șuturile expediate, pe rând, de Tănase, Olaru, Man sau Florinel Coman. Golul a picat însă în sensul invers cursului jocului, după ce Ovidiu Popescu a deviat mingea în proprie poartă, fără să fie presat de vreun adversar, la un corner executat de CFR, în minutul 23. După aceea, campioana ultimilor două sezoane s-a apărat în stilul deja consacrat de Dan Petrescu, iar jocul mai bun al roș-albștrilor nu s-a concretizat pe tabela de marcaj, astfel că CFR s-a impus cu 1-0 și a făcut un pas uriaș spre al treilea titlu consecutiv.

La final, în pofida succesului la limită, Dan Petrescu și-a certat jucătorii și a declarat că FCSB a fost mai bună. „Sunt foarte nemulţumit de toţi jucătorii şi de mine, pentru că nu am pregătit bine acest meci. Trebuie să fim realişti şi corecţi, FCSB merita măcar un egal. E prima oară de când sunt eu la CFR şi FCSB e mai bună decât noi. Azi au fost mai buni ei”, a spus antrenorul ardelenilor.

De cealaltă parte, Vintilă nu mai speră la titlu și se axează pe singurul trofeu la care FCSB mai are șanse. „Cupa României este un obiectiv important pe care noi mizăm şi cu siguranţă că vom aborda meciurile pentru a câştiga acest trofeu”, a spus tehnicianul bucureștenilor.

Cu 7 etape rămase de disputat pâna la finalul play-off-ului, CFR Cluj este lider în Liga 1, cu 7 puncte avans față de urmăritoarele FCSB și Universitatea Craiova.

Ultima oră
Pe aceeași temă