27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportCFR Cluj, „campioana” sezonului regulat

CFR Cluj, „campioana” sezonului regulat

În fața unui stadion „Ion Oblemenco” arhiplin, ocupantele primelor două locuri în Liga 1 au oferit un spectacol de zile mari. Formația pregătită de Papură a început meciul ezitant, iar ardelenii au deschis scorul rapid, în minutul 9, prin Rondon.

Conduși pe tabelă, „leii din Bănie” au pornit asalturile la poarta lui Arlauskis. Nistor a țintit transversala, iar apoi Craiova a avut 3 ocazii uriașe la aceeași fază, prin Mihăilă, Koljic și din nou Mihăilă, dar portarul campioanei a făcut minuni. Furia oltenilor a continuat, iar Cosic l-a pus din nou la încercare pe lituanianul din poarta clujeană. În minutul 38, partida a fost întreruptă pentru două minute după ce mai multe petarde și alte obiecte au zburat în direcția lui Chipciu, care executa un corner. Universitatea putea intra la cabine la egalitate cu CFR, dar Arlauskis a reţinut în doi timpi mingea trimisă de Cicâldău în prelungirile primei reprize.

În mitanul secund, gazdele au continuat să preseze, dar fără efect pe tabela de marcaj. CFR a tranșat soarta meciului în minutul 67, când Martic a trimis în propria poartă excelenta centrare a lui Manea.

În urma celorlalte rezultate înregistrate în partidele din weekend, s-au decis ultimile două echipe care se vor lupta pentru titlul Ligii 1. Astfel, pe lângă CFR Cluj, Craiova, FCSB și Botoșani, în play-off s-au mai calificat Astra Giurgiu și Gaz Metan Mediaș. Marea perdantă a fost Viitorul lui Gică Hagi, care a remizat alb cu Academica Clinceni. Chiar dacă ar fi învins, formația din Ovidiu trebuia să spere că Astra sau Gazul se vor încurca. Acest lucru, însă, nu s-a petrecut. Giurgiuvenii, care aveau nevoie de un rezultat de egalitate, au reușit să remizeze, 2-2, pe teren propriu, împotriva celor de la Sepsi OSK. În celălalt meci, elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 1-0 în fața lui Dinamo.

După înjumătățirea punctelor, CFR Cluj, campioana ultimelor două sezoane, e favorită pentru un nou trofeu în Liga 1. Formația lui Dan Petrescu va începe a doua parte a sezonului cu 26 de puncte, cu un avans de 3 față de Universitatea Craiova și 4 față de FCSB.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă