12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCFR Cluj a revenit în fotoliul de lider

CFR Cluj a revenit în fotoliul de lider

Cu gândul încă la meciul retur din Europa League cu Sevilla, când puteau da lovitura, ardelenii au căutat răzbunarea în Liga 1, iar Petrila a irosit prima ocazie a partidei, în chiar primul minut de joc. Feroviarii au deschis scorul în minutul 8, prin Deac, care a fructificat o centrare ideală a lui Djokovic. Astra a replicat prin Denis Alibec, care a scăpat singur cu Arlauskis, însă a fost ajuns din spate de Boli și deposedat. Înainte de pauză, același Alibec a mai semnat o ocazie mare, însă Arlauskis a fost la post.

Clujenii au început bine și repriza secundă, iar Djokovic a trimis periculos cu capul dintr-o lovitură liberă, însă portarul Astrei a respins. În minutul 57, centralul Cătălin Popa a dictat un penalty pentru Astra, iar Alibec a transformat de la punctul cu var.

Intrat în repriza a doua, Păun a marcat golul victoriei pentru ardeleni, asigurând astfel CFR-ului un start perfect în cursa pentru cel de-al treilea titlu consecutiv.

La final, „Bursucul” a izbucnit nervos, dar nu la adresa elevilor săi, ci împotriva regulii celor doi jucători U21 și a înjumătățirii punctelor din play-off.

„Cu regula asta pe care o avem în România nu putem băga jucători pentru națională. Băgăm jucători pentru U21. Noi trebuie să pregătim naționala U21 sau naționala mare? Să-mi spună și mie cineva, că o iau razna. (…)E greu în play-off-ul ăsta pentru noi, e împotriva fotbalului normal ceea ce se întâmplă! Și să ne iei și punctele! Asta nu înțeleg”, a răbufnit Petrescu.

Mulțumită acestui succes, CFR Cluj a revenit în fotoliul de lider al Ligii 1, pe care ardelenii îl pierduseră în favoarea Universității din Craiova. Formația pregătită de Petrescu a ajuns la 29 de puncte, cu trei mai multe decât „leii” din Bănie și șase față de FCSB.

Etapa viitoare, ardelenii se deplasează la Mediaș, pentru duelul cu Gaz Metan, în timp ce Astra Giurgiu primește vizita echipei din Botoșani.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă