23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSportCezar Preda: Cu Blaga preşedinte al PDL, liberalii vor vrea o alianţă...

Cezar Preda: Cu Blaga preşedinte al PDL, liberalii vor vrea o alianţă de dreapta

Unitatea Uniunii Social-Liberale ţine de menţinerea lui Emil Boc ca preşedinte al PDL, dar că alianţa va avea o problemă dacă Vasile Blaga va ieşi preşedinte, întrucât mulţi liberali doresc o alianţă de dreapta şi nu una de stânga, a afirmat vicepreşedintele democrat-liberalilor, Cezar Preda, citat de Mediafax.

„Unitatea USL se menţine dacă va ieşi Emil Boc preşedinte. Odată cu alegerea lui Vasile Blaga preşedinte al PDL, USL are o mare problemă. Odată ce Blaga iese preşedinte sunt foarte mulţi liberali care doresc o alianţă de dreapta şi să iasă din alianţa de stânga”, a spus Cezar Preda.

El a mai arătat că este falsă teza că Vasile Blaga are acelaşi discurs cu Victor Ponta şi Crin Antonescu. Cezar Preda a mai declarat că, indiferent cine va câştiga alegerile interne în PDL, partidul va rămâne cu mari probleme de recredibilizare.

Totodată, vicepreşedintele PDL a mai spus că situaţia partidului a fost determinată şi de un mare paradox privind promovarea în funcţii executive.

„Oamenii normali intră în partid, devin militanţi şi luptă pentru a se responsabiliza într-o funcţie executivă. Unii intră însă direct pe funcţii şi pe urmă începe să le placă politica”, a arătat Preda.

El a adăugat că un alt paradox este cel prin care unii miniştri cer demisia premierului şi apoi rămân în Cabinet şi sunt chiar susţinători ai acestuia în alegerile din partid.

Primul ministru poate să ceară demiterea unui ministru şi aceasta se numeşte remaniere, dar niciodată un ministru să ceară demisia primului ministru şi să rămână în Cabinet. PDL are miniştri care au cerut demisia lui Emil Boc şi acum sunt pe listele lui ca susţinători”, a mai declarat vicepreşedintele PDL care a evitat să nominalizeze miniştrii care au cerut demisia premierului.

Cele mai citite

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...

De ce Donald Trump vrea să amenințe Iranul cu „distrugerea”

Donald Trump a declarat miercuri că ar trebui să ameninţe Iranul cu "distrugerea" dacă această ţară ar ataca un candidat la alegerile americane, declaraţie...

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...
Ultima oră
Pe aceeași temă