22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportCeferin consideră formatul „Final 8” un succes

Ceferin consideră formatul „Final 8” un succes

Aflat la Lisabona, acolo unde a urmărit finala UEFA Champions League dintre Bayern Munchen și Paris Saint-Germain, Aleksander Ceferin a declarat că formatul improvizat pentru a finaliza sezonul european 2019/2020 s-a dovedit a fi un real succes și le-a dat șefilor fotbalului o temă de reflecție asupra modului în care poate fi structurată competiția în viitor.

„Am fost nevoiți să schimbăm sistemul competițional din mers, dar până la urmă, vedem că a dat roade. Așa că ne vom gândi la asta cu siguranță pentru viitor”, a dezvăluit Ceferin.

Președintele UEFA a spus că meciurile într-o singură manșă au obligat echipele să atace mai mult și să caute golul, rezultând jocuri mai interesante pentru publicul din fața micilor ecrane și un fotbal calitativ. „Aceste partide nu au fost la fel de tacticizate ca cele disputate în sistemul tur-retur. Dacă o echipă înscrie, atunci cealaltă trebuie să înscrie cât mai curând posibil, astfel că spectacolul crește simțitor, iar de asta beneficiază toată lumea”, a spus Ceferin.

Totuși, dacă restricțiile provocate de pandemie vor fi relaxate, formatul obișnuit din fazele eliminatorii (cu două partide) va fi reinstalat, contractele TV și cele comerciale necesitând acest aranjament până în 2024/2025. „Cu siguranță este un format foarte interesant. Acum, mă îndoiesc că la anul vom mai organiza un turneu „Final 8”, pentru că ar dura prea mult timp. Dar un format cu un singur meci și un sistem așa cum a fost în acest sezon cred că ar fi mult mai interesant în viitor”, a concluzionat președintele UEFA.

Finala din acest a celei mai galonate competiții europene a fost câștigată de nemții de la Bayern Munchen, care s-au impus cu 1-0 în fața „șeicilor” de la PSG.

În echipa ideală a sezonului 2019/2020 al Ligii Campionilor, UEFA a nominalizat câte patru fotbaliști de la fiecare finalistă. Astfel, cei patru jucători ai lui Bayern sunt Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Serge Gnabry şi Robert Lewandowski. De cealaltă parte, PSG a fost reprezentată de Marquinhos, Kimpembe, Juan Bernat şi Angel Di Maria.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă