23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCeferin consideră formatul „Final 8” un succes

Ceferin consideră formatul „Final 8” un succes

Aflat la Lisabona, acolo unde a urmărit finala UEFA Champions League dintre Bayern Munchen și Paris Saint-Germain, Aleksander Ceferin a declarat că formatul improvizat pentru a finaliza sezonul european 2019/2020 s-a dovedit a fi un real succes și le-a dat șefilor fotbalului o temă de reflecție asupra modului în care poate fi structurată competiția în viitor.

„Am fost nevoiți să schimbăm sistemul competițional din mers, dar până la urmă, vedem că a dat roade. Așa că ne vom gândi la asta cu siguranță pentru viitor”, a dezvăluit Ceferin.

Președintele UEFA a spus că meciurile într-o singură manșă au obligat echipele să atace mai mult și să caute golul, rezultând jocuri mai interesante pentru publicul din fața micilor ecrane și un fotbal calitativ. „Aceste partide nu au fost la fel de tacticizate ca cele disputate în sistemul tur-retur. Dacă o echipă înscrie, atunci cealaltă trebuie să înscrie cât mai curând posibil, astfel că spectacolul crește simțitor, iar de asta beneficiază toată lumea”, a spus Ceferin.

Totuși, dacă restricțiile provocate de pandemie vor fi relaxate, formatul obișnuit din fazele eliminatorii (cu două partide) va fi reinstalat, contractele TV și cele comerciale necesitând acest aranjament până în 2024/2025. „Cu siguranță este un format foarte interesant. Acum, mă îndoiesc că la anul vom mai organiza un turneu „Final 8”, pentru că ar dura prea mult timp. Dar un format cu un singur meci și un sistem așa cum a fost în acest sezon cred că ar fi mult mai interesant în viitor”, a concluzionat președintele UEFA.

Finala din acest a celei mai galonate competiții europene a fost câștigată de nemții de la Bayern Munchen, care s-au impus cu 1-0 în fața „șeicilor” de la PSG.

În echipa ideală a sezonului 2019/2020 al Ligii Campionilor, UEFA a nominalizat câte patru fotbaliști de la fiecare finalistă. Astfel, cei patru jucători ai lui Bayern sunt Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Serge Gnabry şi Robert Lewandowski. De cealaltă parte, PSG a fost reprezentată de Marquinhos, Kimpembe, Juan Bernat şi Angel Di Maria.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă