1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportCe spune Tăriceanu despre lipsa lui Ponta de la şefia Guvernului

Ce spune Tăriceanu despre lipsa lui Ponta de la şefia Guvernului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, că desemnarea unui înlocuitor la conducerea Guvernului reprezintă o procedură la care premierul Victor Ponta are dreptul să apeleze, dar ar fi de dorit ca acest “intermezzo” să fie cât mai scurt, informează Mediafax.

Citește și: Geoană îi cere DEMISIA lui Ponta: Guvernarea nu trebuie să fie un loc de muncă part-time

“Cred că premierul, ţinând cont de starea medicală și de sfaturile medicilor, a considerat că în faza actuală trebuie procedat în acest fel. Este posibilitatea și dreptul pe care îl are, să uzeze de el. Dacă m-aţi întreba pe mine, aș fi de părere că acest intermezzo ar fi de dorit să fie, probabil, cât mai scurt”, a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Referitor la o posibilă retragere a premierului Ponta de la conducerea Guvernului, Tăriceanu a arătat că a discutat cu acesta cu o săptămână înainte de operaţie şi nu intenţiona să se retragă, precizând că nu are nici cea mai mică impresie că Ponta ar face un pas înapoi.

Citește și: PMP: De ce a plecat Ponta în Turcia exact când trebuia să meargă la DNA

Tăriceanu a apreciat în acelaşi timp că o retragere a lui Ponta nu ar face decât să valideze posibilitatea schimbării unui guvern de către un procuror.

Premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval. 

 

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă