19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe spune Putin despre calificarea Rusiei în sferturile CM 2018

Ce spune Putin despre calificarea Rusiei în sferturile CM 2018

„La fel ca întreaga ţară, Vladimir Putin a urmărit meciul de la început până la sfârşit şi i-a susţinut pe ai noştri”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţiile ruse de presă.

„Imediat după meci, Putin l-a sunat pe (selecţionerul rus Stanislav) Cercesov, a felicitat întreaga echipă pentru victoria impresionantă, precum şi pe antrenor pentru faptul că strategia pe care a ales-o a adus acest rezultat”, a adăugat Peskov.

“Preşedintele rus a declarat că cel mai important în sport este rezultatul. Iar acest rezultat este victoria pentru echipa noastră”, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Înaintea meciului, Putin i-a asigurat pe Stanislav Cercesov şi pe jucători că „nimeni în ţară nu îi va condamna” în cazul unei înfrângeri, deoarece ei au făcut „deja imposibilul”, a dezvăluit Dmitri Peskov.

Vladimir Putin nu a fost prezent pe stadionul Lujniki din Moscova, unde naţionala Rusiei s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri) în faţa Spaniei, campioana mondială din 2010.

În tribune s-a aflat, în schimb, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, pe care preşedintele rus l-a sunat după meci pentru „a aduce omagiu măiestriei şi calităţii echipei spaniole”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Conform Kremlinului, Regele Spaniei l-a felicitat la rândul său pe Vladimir Putin pentru victoria echipei ruse.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă