23.4 C
București
vineri, 13 septembrie 2024
AcasăSportCe pregătire are noul minstru al Muncii, Dragoș Pîslaru

Ce pregătire are noul minstru al Muncii, Dragoș Pîslaru

Noul ministru al Muncii, Dragos Pîslaru, este analist economic cu experienţă în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale şi creşterii competitivităţii. El a deținut funcţia de consilier de stat pe probleme economice în cancelaria premierului Dacian Cioloş, în perioada 8 decembrie 2015 – 18 apr. 2016.

Potrivit CV-ului său, postat pe www.sape-energie.ro, Dragos Pîslaru a urmat cursurile Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti (oct. 1994 – sept. 1998), unde a obținut o Diplomă de Licenţă în Economie Internaţională. A urmat cursuri postuniversitare, obţinând o diplomă de „Studii Aprofundate în Integrare Europeană” tot în cadrul ASE (oct. 1998- sept. 1999). 

Noul ministru al Muncii are un Master în Ştiinţe – Relaţii Internaţionale obţinut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie (oct. 1999 – sept. 2000) şi o diplomă de studii „Entrepreneurship – Case Study Centered Learning” obţinută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006). 

Din octombrie 2013, el este doctor în ştiinţe economice cu o teză susţinută la Institutul Naţional de Cercetări Economice, Academia Română. 

Citește și: Consilierul de stat Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii

În perioada noiembrie 1999 – septembrie 2007, el a fost lector universitar, la Academia de Studii Economice, unde a predat cursuri de economie la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

Între 2000 și 2005, Pîslaru a fost cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice, iar între iunie 2004 și decembrie 2006 a deținut funcția  de director executiv la Grupul de Economie Aplicată.

Din decembrie 2006 și până în noiembrie 2015, Dragos Pîslaru a deţinut funcţia de administrator/manager general în cadrul companiei de consultanţă strategică, GEA Strategy & Consulting S.A.

În postura de analist şi expert naţional a fost implicat în mai multe proiecte cu privire la politicile europene, în special în ceea ce priveşte competitivitatea economică, dezvoltarea durabilă şi motoarele de creştere economică. Între programele/proiectele elaborate se numără: „Impactul adoptării EURO în ţările din Europa Centrală şi Est. Studiu de caz – România” (nov. 1999-febr. 2000), „Reforma instituţională şi performanţă economică în România în procesul de aderare la Uniunea Europeană” (nov. 2001-iun. 2002), „Evaluarea Performanţelor Politicii privind Sectorul Întreprinderilor (EPPA) 2004” (febr.-oct. 2004), „Asistenţă Tehnică pentru AM POS CCE pentru Evaluarea Intermediară a POS CCE” (2009-2010), „Evaluarea ex-post a programelor de asistenţă de pre-aderare pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră în România şi Bulgaria” (2010), „Pactul pentru Energie” (2013), „Elaborarea strategiei naţionale în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării pentru perioada 2014-2020” (Planul sectorial în domeniul cercetării-dezvoltării din Industrie) (2013), „Studiu evaluarea accesului IMM-urilor la finanţare” (2012-2013), „Elaborarea Strategiei Naţionale de Competitivitate 2014-2020” (2013). 

Mai mult, Dragos Pîslaru este membru al: Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenţei; Societăţii Române de Economie (SOREC); reţelei TCI (The Competitiveness Institute), Team Europe 2005-2008 – Comisia Europeană/România; reprezentant al asociaţiei de alumni în România al London School of Economics; al Grupului de Lucru pentru îmbunătăţirea IMM şi a mediului de afaceri (sub patronajul Ministerului Economiei). 

La 18 aprilie 2016, Dragoş Pîslaru a fost numit în funcţia de ministru al Muncii, în contextul în care ministrul de resort, Ana Costea şi-a dat demisia din funcţie la 14 aprilie 2016.  

 

 

Cele mai citite

FNGCIMM lansează un program de finanțare pentru IMM-urile în creștere, cu credite de până la 2 milioane de euro

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) pregătește un nou program de finanțare destinat IMM-urilor aflate în expansiune, conform...

UE aprobă ajutorul de stat belgian de 682 milioane de euro pentru susținerea energiei regenerabile eoliene offshore

Autoritățile de reglementare UE au aprobat un ajutor de stat belgian în valoare de 682 milioane de euro (756,54 milioane de dolari) pentru susținerea...

Primul vaccin împotriva virusului Mpox a fost aprobat. „Va ajuta comunitățile”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat vineri precalificarea vaccinului MVA-BN, dezvoltat de Bavarian Nordic A/S, ca o măsură crucială în lupta împotriva epidemiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă