15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe favorite au fost eliminate prematur din turneul de tenis de la...

Ce favorite au fost eliminate prematur din turneul de tenis de la Roma. Ce a pățit Halep

Prima surpriză a zilei de marți, la Foro Italico, a venit de la capul de serie numărul 2, japoneza Naomi Osaka, cea care a cedat în 2 seturi, scor 7-6 (2), 6-2, în fața americancei Jessica Pegula (31 WTA), într-un meci ce a durat exact o oră și jumătate.

Următoarea victimă pe zgura italiană a fost Serena Williams, cea care a jucat, și a pierdut, cea de a 1000-a partidă a carierei în tenisul profesionist. Ea a fost învinsă de argentinianca Nadia Podoroska (44 WTA), cu 7-6 (6), 7-5, într-o partidă în care Podoroska a reușit să facă 4 break-uri împotriva fostului număr mondial numărul 1.

Sofia Kenin (5 WTA) a părăsit la rândul ei competiția, cedând de 5 ori game-uri pe propriul serviciu, în fața sportivei cehe Barborei Krejcikova (40 WTA), care a câștigat cu 6-1, 6-4.

Dintre principalele favorite, au trecut în turul 3 Asleigh Barty, Arina Sabalenka, Elina Svitolina și Karolina Plișkova.

Turneul de la tenis de la Roma, desfășurat sub titulatura Internazionali BNL d’Italia, face parte din categoria Masters 1.000 și este dotat cu premii totale de 2.563.710 euro.

Jucătoarele care au părăsit turneul în turul 2 vor beneficia de un premiu de 18.000 euro și 45 de puncte, în timp ce cele care s-au calificat în turul 3 și-au asigurat un cec minim de 28.200 euro și 90 de puncte.

Și Simona Halep a părăsit turneul în urma unei accidentări

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost nevoită să abandoneze meciul cu germanca Angelique Kerber, după ce a suferit o accidentare la gamba stângă, în timpul jocului, la scorul de 6-1, 3-3.

Simona Halep a făcut un meci excelent până în momentul accidentării, impunându-se categoric în primul set, în care a luat 3 break-uri.

În setul 2, la 3-3, Simona a simțit o durere bruscă la gamba piciorului stâng și a fost nevoită să abandoneze, având dureri mari.

Pentru prezența în turul 2 la Roma, Simona Halep va primi 18.000 euro și 45 de puncte.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă