Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jucătorul Craiovei i-a adresat injurii rasiste lui Bradley de Nooijer

Cazul Bancu. Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul fotbalistului Nicuşor Bancu, de la Universitatea Craiova.

Share

Rl online 0 comentarii

02.10.2019 - 10:03

Acesta a precizat că în cazul în care se va dovedi că Bancu a făcut unele remarci rasiste la adresa olandezului Bradley de Nooijer, de la FC Viitorul, jucătorul craiovean riscă o amendă de până la 30.000 de lei. "Există o procedură standard, vom cita toate părţile implicate, jucătorii, arbitrul, vom obţine un punct de vedere de la Federaţia Română de Fotbal, adică de la Comisia Centrală a Arbitrilor, de la cluburi şi raportul de joc. După care are loc o audiere, se face un raport asupra cazului şi se supune dezbaterii în colegiu şi se adoptă o decizie. Dacă se ajunge la concluzia că fapta a avut loc, jucătorul riscă o amendă începând de la 1.000 de lei până la 30.000 de lei", a declarat Asztalos Csaba.

Oficialul CNCD e precizat că există posibilitatea să se ia măsuri şi împotriva grupării Universitatea Craiova şi a Federaţiei Române de Fotbal, dacă nu se vor delimita de gestul fotbalistului.

"Există riscul să fie amendat şi clubul în cazul în care nu se delimitează şi nu ia măsuri faţă de jucător, se va pune în discuţie şi răspunderea clubului. Cum se pune în discuţie şi răspunderea federaţiei în cazul în care arbitrii nu iau măsuri şi nu fac propria procedură. Dar din câte ştiu federaţia a demarat o procedură internă. Am comunicat cu federaţia în acest sens", a mai spus preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

La finalul partidei Universitatea Craiova - Viitorul Constanţa, scor 3-1, din cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel, a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi unele remarci rasiste.

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului.

Comentarii

loading...