29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportCatalin Tolontan a publicat pe blogul sau "Discursul pe care îl va...

Catalin Tolontan a publicat pe blogul sau „Discursul pe care îl va rosti azi Traian Băsescu”

Catalin Tolontan, redactorul sef al cotidianului Gazeta Sporturilor, a intrat in posesia discursului pe care presedintele Traian Basescu ar urma sa il tina astazi romanilor. Discursul a fost publicat in intregime pe blogul ziaristului.

 

Iata cateva dintre pasajele cele mai importante din discursul presedintelui Traian Basescu:

Astăzi, 25 ianuarie 2012, în România s-au născut 508 copii şi au murit 701 oameni. În fiecare zi, devenim cu 200 de români mai puţini. Aceasta este cea mai puternică declaraţie de nemulţumire a voastră!

(…)

M-am gîndit îndelung şi serios, în aceste zile, asistînd la nemulţumirile miilor de români din pieţele oraşelor. Am privit cererile oamenilor care au ieşit în stradă în aproape întreaga ţară. Am ascultat şi cererile milioanelor de români tăcuţi, la fel de bine intenţionaţi ca şi cei din stradă.

(…)

Noi, politicienii care ne-am angajat să administrăm ţara şi să oferim generaţiilor copiilor şi nepoţilor noştri un viitor, susţinem că lucrul suprem realizat în aceşti ani grei este stabilitatea. Dar există, într-o democraţie, ceva mai important decît stabilitatea. Mai importantă este viaţa oamenilor, vital este felul în care ei trăiesc şi, peste toate, domneşte voinţa lor.

(…)

– Invit partidele politice parlamentare să negocieze un premier tehnocrat căruia să-i ofer atribuţiile de a-şi forma un guvern de specialişti. Noul guvern va conduce ţara în acest an important pentru consolidarea relansării noastre. Solicit partidelor ca noul cabinet să beneficieze de un moratoriu politic, asumat public în faţa cetăţenilor, pe întreaga derulare a mandatului guvernului de pînă la alegeri.

(…)

– Solicit coaliţiei de guvernămînt să retragă legea privitoare la comasarea alegerilor, iar alegerile să se deruleze la datele normale. În primăvară vom avea alegeri locale, iar în toamnă, alegeri parlamentare. Optez pentru păstrarea datelor alegerilor şi nu pentru anticipate, luînd în calcul şi timpul necesar fondării unor soluţii politice noi, cerute imperativ de societate.

(…)

– Este timpul ca alegerile din 2012 să fie primele în care numărul parlamentarilor să fie redus la 300, traseismul politic să fie interzis, iar cei care vor fi aleşi să nu mai beneficieze de imunitate în faţa legii şi să fie egali cu orice cetăţean al Românii. Cer Parlamentului să adopte aceste legi în sesiune extraordinară.

(…)

Eu însumi am neglijat uneori că sînt preşedintele României, nu preşedintele oamenilor care sînt de acord cu mine!

 

Citeste discursul integral pe blogul lui Catalin Tolontan

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă