13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCât a ajuns să coste un coș de gunoi în Galați

Cât a ajuns să coste un coș de gunoi în Galați

Primăria Galaţi a cumpărat 100 de coşuri de gunoi stradale noi cu interiorul din inox şi exteriorul din lemn tropical tratat împotriva intemperiilor, care au costat aproape 100.000 de lei, în condiţiile în care pubele obişnuite, din plastic, se vând pe internet și cu 150 de lei bucata, relatează Mediafax.

În municipiul Galaţi se instalează în această perioadă, în mai multe parcuri sau zone de esplanadă, noi coşuri de gunoi stradale care au o formă circulară, la exterior având un înveliş din lemn, iar în interior o cuvă metalică. 

Citește și: Primăria Galați – un „triunghi al Bermudelor“ pentru banul public

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, a declarat că este vorba despre o sută de astfel de coşuri de gunoi achiziţionate de municipalitate, dintre care aproximativ jumătate au fost deja amplasate de către societatea edilitară Ecosal în diferite zone din oraş. Astfel de noi coşuri de gunoi pot fi văzute deja în parcul din imediata apropiere a sediului Primăriei Galaţi şi a Universităţii “Dunărea de Jos” sau pe aleea pietonală de la blocurile “P” care asigură accesul către faleza Dunării.

Emanuela Turcu a afirmat că, pentru achiziţionarea celor o sută de coşuri de gunoi, Primăria Galaţi a plătit firmei MMCite aproape 100.000 de lei, inclusiv TVA. Astfel, preţul de achiziţie al unui singur astfel coş de gunoi s-a ridicat la aproape 1.000 de lei.

“Sunt ceva mai scumpe, dar sunt de calitate foarte bună, mult mai rezistente şi de capacitate mai mare decât cele dinainte. Sunt confecţionate din inox şi lemn tropical tratat împotriva intemperiilor. Avem în fiecare an fonduri alocate pentru achiziţia de mobilier stradal. Din păcate, înregistrăm pagube semnificative în ceea ce priveşte mobilierul stradal, respectiv bănci, coşuri şi pubele de gunoi, cişmele, jardiniere etc”, a spus Emanuela Turcu.

În general, în municipiul Galaţi se găsesc pubele obişnuite, din material plastic, cu prindere pe stâlpi, care pe internet au preţuri mai mici decât cele nou-achiziţionate de Primărie. Astfel de pubele din material plastic se găsesc pe diverse site-uri la preţuri de circa 150 de lei bucata.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă