10.1 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSportCât a ajuns să coste un coș de gunoi în Galați

Cât a ajuns să coste un coș de gunoi în Galați

Primăria Galaţi a cumpărat 100 de coşuri de gunoi stradale noi cu interiorul din inox şi exteriorul din lemn tropical tratat împotriva intemperiilor, care au costat aproape 100.000 de lei, în condiţiile în care pubele obişnuite, din plastic, se vând pe internet și cu 150 de lei bucata, relatează Mediafax.

În municipiul Galaţi se instalează în această perioadă, în mai multe parcuri sau zone de esplanadă, noi coşuri de gunoi stradale care au o formă circulară, la exterior având un înveliş din lemn, iar în interior o cuvă metalică. 

Citește și: Primăria Galați – un „triunghi al Bermudelor“ pentru banul public

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, a declarat că este vorba despre o sută de astfel de coşuri de gunoi achiziţionate de municipalitate, dintre care aproximativ jumătate au fost deja amplasate de către societatea edilitară Ecosal în diferite zone din oraş. Astfel de noi coşuri de gunoi pot fi văzute deja în parcul din imediata apropiere a sediului Primăriei Galaţi şi a Universităţii „Dunărea de Jos” sau pe aleea pietonală de la blocurile „P” care asigură accesul către faleza Dunării.

Emanuela Turcu a afirmat că, pentru achiziţionarea celor o sută de coşuri de gunoi, Primăria Galaţi a plătit firmei MMCite aproape 100.000 de lei, inclusiv TVA. Astfel, preţul de achiziţie al unui singur astfel coş de gunoi s-a ridicat la aproape 1.000 de lei.

„Sunt ceva mai scumpe, dar sunt de calitate foarte bună, mult mai rezistente şi de capacitate mai mare decât cele dinainte. Sunt confecţionate din inox şi lemn tropical tratat împotriva intemperiilor. Avem în fiecare an fonduri alocate pentru achiziţia de mobilier stradal. Din păcate, înregistrăm pagube semnificative în ceea ce priveşte mobilierul stradal, respectiv bănci, coşuri şi pubele de gunoi, cişmele, jardiniere etc”, a spus Emanuela Turcu.

În general, în municipiul Galaţi se găsesc pubele obişnuite, din material plastic, cu prindere pe stâlpi, care pe internet au preţuri mai mici decât cele nou-achiziţionate de Primărie. Astfel de pubele din material plastic se găsesc pe diverse site-uri la preţuri de circa 150 de lei bucata.

Cele mai citite
00:01:02

VIDEO: Păpușa lui Macron a fost plasată pe șinele de tren

O păpușă a președintelui francez Emmanuel Macron a fost plasată pe șinele de tren, în timp ce protestatarii au blocat miercuri (22 martie) gara...

Încă 30 de zile de arest pentru frații Tate

Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea DIICOT de prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew şi...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă