Sursă foto: gsp.ro

Case closed! Dinamo a pierdut și recursul în cazul „Andrei Vlad”

Comisia de Recurs din cadrul FRF a respins, marţi seara, apelul clubului Dinamo privind dreptul de joc al portarului echipei FCSB, Andrei Vlad, în partida din 25 iunie din cadrul primei manşe a semifinalelor Cupei României.

Share

Rl online 0 comentarii

21.07.2020 - 19:56

Hotărârea Comisie de Recurs poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în termen de 21 de zile de la comunicare.

La 17 iulie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a respins sesizarea secretarului general al Federaţiei Române de Fotbal privind dreptul de joc al portarului echipei FCSB, Andrei Vlad, în partida cu Dinamo disputată la 25 iunie în cadrul primei manşe a semifinalelor Cupei României.

Ca urmare a acelei decizii, s-a menţinut scorul de pe teren al acelei întâlniri, 3-0 pentru FCSB, formaţie care va disputa astfel finala Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Membrii Comisiei de Disciplină nu au judecat atunci dreptul de joc al portarului, mai exact dacă el era suspendat sau nu pentru cumul de cartonaşe galbene, ei respingând doar dreptul secretarului general al FRF de a se sesiza în acest caz fără să fie parte în partida din semifinalele Cupei României.

Nemulţumiţi de decizia Comisiei de Disciplină, oficialii FC Dinamo au făcut apel la Comisia de Recurs.

Clubul Dinamo a contestat într-o adresă remisă Federaţiei Române de Fotbal dreptul de joc al portarului echipei FCSB Andrei Vlad în meciul direct din prima manşă a semifinalelor Cupei României, disputat la 25 iunie şi câştigat de gruparea roş-albastră cu scorul de 3-0. Conform Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), jucătorul Andrei Vlad se afla la momentul respectiv în stare de suspendare după cele două cartonaşe galbene primite în meciurile cu Universitatea Cluj, din optimile Cupei României, şi FC Hermannstadt, din sferturile de finală.

În schimb, pentru aceeaşi situaţie, Regulamentul Disciplinar (RD) prevede că în cazul suspendării nu vor fi luate în calcul cartonaşele galbene primite de un jucător până în faza optimilor de finală. În consecinţă, conform RD, Andrei Vlad nu se afla în stare de suspendare la partida Dinamo - FCSB din prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Neconcordanţa dintre Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice şi Regulamentul Disciplinar privind suspendarea pentru două cartonaşe galbene a determinat conducerea clubului Dinamo să solicite câştigarea la masa verde a partidei cu FCSB şi implicit calificarea în finala Cupei României. Ca urmare a contestaţiei FC Dinamo, secretarul general al FRF a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Pe teren, FCSB a câştigat ambele manşe ale semifinalei Cupei României cu Dinamo cu scorul de 3-0, respectiv 1-0.

Finala ediţiei 2019-2020 a Cupei României va avea loc mâine, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, între FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Comentarii