Canotorii își vor relua pregătirea centralizată

Președintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a dat asigurări că sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo îşi vor relua pregătirea centralizată.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

24.03.2020 - 23:13

Chiar dacă țări precum Canada, Norvegia sau Australia sunt decise să boicoteze participarea la Olimpiada din Japonia, din cauza pericolului reprezentat de virusul Covid-19, România pare să înoate contra curentului internațional.

Dacă duminica trecută au fost obligați să evacueze Complexul Sportiv Naţional de la Snagov, pe fondul pandemiei de coronavirus, canotorii își vor putea relua pregătirea centralizată, după ce Elisabeta Lipă a obţinut acordul directorului Institutului Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, membru al Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României.

„După toate apelurile mele, ieri m-a sunat domnul profesor Adrian Streinu-Cercel, pentru că hârtia mea a ajuns la dumnealui şi mi-a zis că sportivii îşi vor continua activitatea. Este o veste foarte bună. Probabil că în tot stresul ăsta nimeni nu s-a mai gândit că există şi domeniul ăsta de care trebuie să avem grijă. Oricum sportivii sunt de fel în pregătire ca într-o bază militară, acolo există nişte reguli, există disciplină. Şi oricum sunt mult mai expuşi acasă decât în locurile lor de pregătire. Şi cu nişte măsuri suplimentare, cu siguranţă că se pot continua pregătirile”, a declarat președintele FRC.

Șefa de la canotaj a menționat că sportivii care au părăsit duminică bazele sportive în care se pregăteau îşi doresc să reînceapă antrenamentele cât mai repede: „Sportivii mi-au spus cu lacrimi în ochi că vor să își continue pregătirea. Ăsta e visul lor şi noi suntem obligaţi să avem grijă de ei, să luăm toate măsurile posibile şi imposibile de prevenţie”.

În pofida faptului că tot mai multe voci din lumea sportului au început să se pronunţe pentru amânarea sau anularea Olimpiadei de vară de la Tokyo de teama răspândirii coronavirusului, Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice 2020 ezită să ia o decizie în acest sens.

Comentarii