8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSport"Campionatul este mort, viaţa este mai importantă". Ajax vrea încheierea sezonului

“Campionatul este mort, viaţa este mai importantă”. Ajax vrea încheierea sezonului

Reacţia fostului internaţional olandez vine după ce Federaţia olandeză a dat publicităţii un comunicat în care anunţă că va urma indicaţiile UEFA şi va încerca să încheie sezonul, suspendat în prezent din cauza pandemiei de coronavirus.

“De ce trebuie să fie vorba de bani şi nu de binele oamenilor, de această dată? Speram că federaţia va lua o decizie independentă, însă acum se ascund în spatele UEFA”, a declarat Overmars pentru ziarul olandez De Telegraaf.

KNVB se numără printre cele 55 de federaţii membre ale forului fotbalistic european, care au discutat miercuri următorii paşi posibili pentru fotbalul continental, ca urmare a impactului devastator al pandemiei de coronavirus.

Federaţia olandeză de fotbal a indicat, în comunicatul său, că va încerca să finalizeze sezonul, aşa cum doreşte UEFA, chiar dacă acest lucru ar însemna să reia campionatul la jumătatea lunii iunie şi să se joace până în august.

“Îmi vine foarte greu să înţeleg acest lucru. În Olanda nu depindem atât de mult de veniturile din drepturile de televizare, aşa cum se întâmplă în ligile din Spania, Anglia, Italia sau Germania. Cred că ei au fost supuşi unei presiuni puternice din partea UEFA pentru a continua să joace cu orice preţ”, a adăugat fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Arsenal Londra.

“Compar KNVB şi UEFA cu sentimentele preşedintelui Donald Trump, în urmă cu o săptămână, când credea că economia este mai importantă decât coronavirusul. Alo! Peste 100 de persoane mor în fiecare zi în Olanda din cauza coronavirusului”, a mai spus Overmars.

Oficialul lui Ajax a adăugat că actualul sezon al campionatului olandez ar trebui să fie declarat încheiat: “Campionatul este mort, viaţa este mai importantă”.

În momentul întreruperii campionatului olandez, luna trecută, Ajax Amsterdam era lider al clasamentului, devansând la golaveraj formaţia AZ Alkmaar, cu nouă etape înainte de final.

În sezonul trecut, Ajax a câştigat titlul de campioană.

Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

Se deschide cel mai mare mall din Capitală. Se fac angajări

Se pregătește deschiderea celui mai mare mall din Capitală și vor fi angajați sute de oameni. Militari Shopping se va transforma în cel mai...

Blinken acuză Beijingul de genocid în provincia Xinjiang

Beijingul continuă să comită genocid împotriva uigurilor și a altor minorități din provincia sa Xinjiang, a arătat secretarul de stat american Antony Blinken într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă