Campionatul din Portugalia se poate relua pe 30 mai

Premierul portughez Antonio Costa a afirmat că prima ligă fotbalistică a ţării, Primeira Liga, s-ar putea relua începând cu data de 30 mai.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2020 - 11:02

Toate meciurile din campionat au fost suspendate pe 12 martie din cauza pandemiei de coronavirus, lider la momentul întreruperii fiind FC Porto.

Costa a menţionat însă că va fi nevoie şi de acceptul autorităţilor medicale, iar dacă totul va fi în regulă, partidele se vor desfăşura în absenţa spectatorilor.

Luna trecută, Sindicatul fotbaliştilor din Portugalia (SJPF) a catalogat trimiterea, de către cluburi, a jucătorilor în şomaj tehnic în perioada pandemiei de coronavirus drept o variantă ''oportunistă'' şi a solicitat grupărilor să-şi identifice propriile măsuri de protecţie financiară dar nu în detrimentul angajaţilor.

Belenenses a fost primul club din Primeira Liga care a anunţat că trimite în şomaj tehnic o parte a staff-ului tehnic pe o perioadă nedeterminată.

Joaquim Evangelista, preşedintele SJPF, declara în aprilie pentru Diario de Noticias că se aşteaptă ca şi alte cluburi să urmeze această procedură.

"SJPF a fost implicat într-un dialog permanent cu Liga pentru a găsi o soluţie de compromis care să protejeze drepturile jucătorilor şi să garanteze sustenabilitatea financiară a activităţii. Din păcate, unele cluburi, ignorând aceste negocieri au decis unilateral să apeleze la şomaj tehnic. Aceste cluburi transmit societăţii portugheze mesajul că în vremuri de criză nu sunt în stare să-şi gestioneze problemele'', spunea Evangelista.

Guvernul de la Lisabona a anunţat că va sprijini companiile şi cluburile care apelează la astfel de măsuri nepopulare.

Comentarii