Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campioanele României la handbal feminin intră în șomaj tehnic

Conducerea echipei feminine de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, campioana en titre a României, a anunţat vineri că a suspendat contractele jucătoarelor pe perioada stării de urgenţă.

Share

Rl online 0 comentarii

27.03.2020 - 20:16

''Consiliul de Administraţie al Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară în data de 24.03.2020, hotărăşte următoarele: Art.1 Pe perioada Stării de Urgenţă instituită pe teritoriul României şi până la declararea oficială a încetării stării de urgenţă, se suspenda contractele de activitate sportivă încheiate cu participanţii la activitatea sportivă din cadrul Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea'', se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a campioanei României.

Clubul precizează însă, că jucătoarele vor beneficia pe perioada suspendării ''de o indemnizaţie de 75% din drepturile în bani aferente contraprestaţiei activităţii sportive, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut în legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020''.

Clubul anunţă că ''decizia va fi suspendată în momentul în care autorităţile vor ridica Starea de Urgenţă'', cu speranţa că acest lucru se va petrece ''cât mai repede posibil''.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului de săptămâna trecută.

De prevederile acesteia beneficiază salariaţii angajaţi în baza Legii Educaţiei Fizice şi Sportului şi include şi personalul din cadrul cluburilor şi federaţiilor sportive.

Totodată, Guvernul a decis ca federaţiile şi cluburile sportive să beneficieze de o amânare la plată a serviciilor de utilităţi, electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, dar şi a chiriei imobilelor în perioada stării de urgenţă.

Şi vicecampioana CSM Bucureşti făcuse un anunţ similar pe 25 martie, iar vineri o echipa masculină de handbal Dunărea Călăraşi a luat o decizie identică.

Comentarii