31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportCamera dezbate luni moţiunea simplă depusă de PPDD pe tema aderării la...

Camera dezbate luni moţiunea simplă depusă de PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen

Moţiunea simplă a PPDD pe tema aderării la spaţiul Schengen va fi dezbătută în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de luni, iar votul final va fi dat de deputaţi marţi, a anunţat secretarul Camerei Niculae Mircovici, informează Mediafax.

Mircovici a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, că moţiunea a primit avizele necesare din partea Comisiei de politică externă şi a MAE, conform prevederilor Regulamentului Camerei şi poate fi introdusă pe ordinea de zi.

El a spus că membrii Comisiei de politică externă au avizat favorabil moţiunea, în timp ce MAE a considerat că dezbaterea acestei moţiuni nu face un serviciu României, ci dimpotrivă, este contraproductivă.

Conducerea Camerei Deputaţilor decisese, săptămâna trecută, amânarea discutării în plen a moţiunii simple a PPDD pe tema intrării în Schengen, pe motiv că această moţiune trebuie mai întâi avizată de Comisia de politică externă şi de Ministerul de Externe.

Niculae Mircovici a precizat atunci că articolul 162 alineat 2 din Regulamentul Camerei prevede că atunci când se discută moţiuni simple pe teme de politică externă trebuie ca acestea să aibă avizul Comisiei de politică externă şi al Ministerului de Externe.

Grupul parlamentar al PPDD a depus, săptămâna trecută, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe tema aderării României la Schengen.

Moţiunea simplă este intitulată „Politica antieuropeană sau cum poate trăi USL fără Schengen” şi este susţinută şi de PDL.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă