20.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSportCamera Deputaţilor cere ANI lămuriri privind angajările la cabinetele parlamentarilor

Camera Deputaţilor cere ANI lămuriri privind angajările la cabinetele parlamentarilor

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să ceară lămuriri din partea ANI cu privire la angajările la cabinetele parlamentarilor, informează Mediafax

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a anunțat că deputatul Daniel Oajdea a solicitat opinia Comisiei juridice dacă poate să angajeze la cabinetul său parlamentar o persoană cu care a mai lucrat în mandatul anterior.

Comisia juridică a cerut un punct de vedere ANI, care a spus că, potrivit Legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, parlamentarii pot angaja persoane la cabinet, dar nu rudele până la gradul III.

Mircovici a precizat că membrii Biroului Permanent au constatat, însă, că art. 301 din Codul Penal prevede că este un conflict de interese pedepsit cu închisoare de la 1 la 5 ani angajarea de persoane cu care au existat raporturi de muncă în ultimii 5 ani.

"Biroul Permanent a hotărât ca preşedintele Comisiei juridice să trimită o adresă ANI în care să ceară un punct de vedere dacă se încalcă art. 301 din Codul Penal când este vorba de angajarea la cabinetul parlamentar", a spus Mircovici.

El a precizat că această problemă va fi discutată la o dezbatere organizată de Comisia juridică privind aplicarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală la care vor fi prezenţi şi şefii instituţiilor juridice, ambasadele ţărilor UE, SUA.

Cele mai citite

Turcia vrea ca aderarea Suediei şi Finlandei la NATO să-i aducă „măsuri concrete” legate de securitate

Turcia nu-şi va da acordul pentru aderarea Suediei şi Finlandei la NATO fără să obţină "măsuri concrete" din partea lor privind preocupările sale legate...

Ucraina și Polonia sunt pe punctul de a revoluționa regulile UE în privința controlului vamal. Urmează Republica Moldova cu România?

Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie regula controlului vamal comun la frontiera dintre cele două ţări, precum şi o companie feroviară comună,...

Avioanele LanceR, deși periculoase în exploatare, mai zboară un an

Avioanele LanceR ale Armatei Române, deși sunt recunoscute ca fiind periculoase în exploatare, mai zboară un an. Această decizie a fost anunțată de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă