"Câinele" Cristi Borcea va fi eliberat condiționat

Fostul acţionar al FC Dinamo Cristian Borcea va fi eliberat din închisoare, decizia magistraţilor Tribunalului Ilfov fiind definitivă. Până acum, instanţa îi respinsese de două ori cererea de eliberare condiţionată.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 02.07.2018 - 14:23

UPDATE 14,10: Magistraţii Tribunalului Ilfov au decis, luni, eliberarea condiţionată în cazul fostului acţionar de la FC Dinamo, Cristian Borcea, decizia fiind definitivă, astfel că afaceristul va părăsi Penitenciarul Jilava, acolo unde este încarcerat din anul 2014.

----------------------------------------

Tribunalul Ilfov a amânat joia trecută, pentru 2 iulie, pronunţarea în cazul cererii de eliberare condiţionată din închisoare a fostului acţionar de la Dinamo. Cristi Borcea este singurul condamnat în Dosarul Transferurilor care a rămas încarcerat.

Pe 2 mai, Judecătoria Sectorului 4 i-a respins lui Borcea cererea de eliberare condiţionată, decizia instanţei nefiind definitivă. A fost pentru a doua oară când Cristian Borcea a cerut eliberarea condiţionată. El a mai făcut o astfel de solicitare şi în 2017. Atunci, Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea, dar Tribunalul Ilfov a decis, în octombrie, că fostul acţionar al Dinamo nu poate fi eliberat condiţionat şi că poate formula o nouă cerere după şase luni.

Cristi Borcea este încarcerat la Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat definitiv, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor.

În martie 2014, în Dosarul Transferurilor au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare.

În luna februarie a acestui an, magistraţii instanţei supreme au decis achitarea lui Cristian Borcea în dosarul privind mita dată fostei judecătoare Geanina Terceanu. În acest dosar, Victor Becali a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare, Ioan Becali a primit şapte ani şi patru luni de închisoare, iar Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani de închisoare.

Comentarii