-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportC.V. Tudor nu a votat pentru alegerea presedintelui PE

C.V. Tudor nu a votat pentru alegerea presedintelui PE

Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat, marti, ca nu a votat pentru alegerea presedintelui Parlamentului European (PE), deoarece candidatura lui Jerzy Buzek a fost un "troc" intre Partidul Popular European (PPE) si Partidul Socialistilor Europeni (PSE), transmite Agerpres.
"Nu am votat pentru alegerea presedintelui, pentru ca fusesem informat ca au fost niste negocieri nu tocmai cinstite intre asa-zisul PPE, care este o grupare reactionara in inima Europei, ce nu are nicio tangenta cu crestinismul, nici cu democratia, si grupul socialist. Stai sa te intrebi cat de populari, crestini, democrati sunt daca au facut un troc sa fie votat Buzek pentru un mandat de doi ani dupa care sa vina un alt mandat, un socialist", a afirmat C.V. Tudor.
Europarlamentarul PRM a afirmat ca, deocamdata, nu s-a afiliat la niciun grup politic, dar tatoneaza.
El a precizat ca nu vrea sa se afilieze unui grup de eurosceptici si nici unora care denunta Tratatul de la Lisabona, precizand, totodata, ca Gigi Becali poate face ce vrea, inclusiv sa se afilieze la PPE, "fiind liber ca pasarea cerului".
"Eu nu ma pot prezenta in fata opiniei publice din Romania alaturi de unii eurosceptici, deoarece abia asteapta unii sa spuna "vedeti ca Vadim Tudor face parte dintr-o familie politica care vrea sa va ia locurile de munca".
Nu ma pot afilia nici unui grup care denunta Tratatul de la Lisabona, ratificat si de Parlamentul Romaniei, chiar daca ar fi preferat sa se voteze proiectul constitutional al fostului presedinte francez Valery Giscard d’ Estaing, care venea cu ideea de natiune", a mai afirmat Vadim Tudor.
El a spus ca a optat pentru Comisia de cultura pentru ca "vrea sa ajute monumentele de patrimoniu romanesc si mondial care sunt in Romania, mai ales bazilicile paleocrestine".
Nu in ultimul rand, Vadim Tudor s-a declarat nemultumit despre modul cum "se taie frunza la caini in PE".
"Se arde un gaz si se taie o frunza la caini ce nu s-a mai pomenit, in institutiile europene. Au devenit un pretext pentru receptii, isi dau medalii unii altora, se stimuleaza reciproc, se considera foarte mari si de aproximativ 32 de ani, de cand functioneaza institutiile europene, continentul a regresat, oamenii o duc din ce in ce mai rau, iar Estul Europei e bantustanizat.
El a precizat ca este un euro-optimist, iar solutia ar fi eficientizarea acestor institutii, in primul rand prin promovarea unor oameni de valoare.
"Mie nu-mi place ce vad aici. In primul rand incultura. In imensa majoritate sunt oameni care nu sunt pregatiti pentru mileniul III crestin (…)", a spus europarlamentarul PRM. 

Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...
Ultima oră
Pe aceeași temă