LIGA NAȚIUNILOR. Se dispută Islanda – România în altă țară?

Burleanu: „UEFA poate muta meciul cu Islanda”

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF) se teme că tricolorii vor disputa barajul cu Islanda pe un teren înghețat și încearcă să mute meciul într-o altă țară.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

19.12.2019 - 09:30

Șeful de la Casa Fotbalului nu este mulţumit de planul de pregătire al oficialilor islandezi pentru semifinala din Liga Naţiunilor, programată pe 26 martie. El a precizat că este nevoie de garanţii din partea gazdelor că suprafaţa de joc nu va fi îngheţată la ora partidei.

„Acum câteva zile s-au întors colegii mei de acolo şi pot să spun că nu suntem deloc mulţumiţi de planul de pregătire pus la dispoziţie de federaţia islandeză. De aceea vom informa UEFA că avem nevoie de garanţii suplimentare. Noi trebuie să luăm în considerare nu doar ca la ora jocului suprafaţa să fie optimă, ci în primul rând să nu fie îngheţată, pentru că aceasta e provocarea cu care ne vom confrunta în martie 2020”, a spus Răzvan Burleanu.

Președintele FRF crede că UEFA va decide ca meciul să fie mutat în altă țară: „Dacă suprafaţa de joc nu îndeplineşte condiţiile, UEFA va muta meciul în altă ţară, pentru că în Islanda nu ai alt stadion de rezervă”.

Statistica este de partea tricolorilor. Asta deoarece în ultimii 10 ani naționala Islandei nu a disputat niciun meci acasă în luna martie, tocmai din cauza vremii neprielnice.

Pe de altă parte, preşedintele FRF a clarificat situația postului vacant de la naționala de tineret. Acesta a dezvăluit că numele lui Mutu a fost propus de mai mulți membri ai Comitetului Executiv. „Au fost mai multe nume care s-au menționat. Cei din Comisia Tehnică au avut posibilitatea de a menționa câte trei nume. În momentul de față este o listă chiar mai lungă. Adrian Mutu este unul dintre cei care a strâns un număr de voturi destul de semnificativ. Așteptăm luna ianuarie, pe 14 ianuarie avem o ședință de Comitet Executiv. Și noi ne-am dorit să putem să avem un nume”, a spus Răzvan Burleanu.

România își joacă ultima șansă de calificare la Euro 2020 cu Islanda, pe 26 martie, în barajul Ligii Națiunilor. Dacă vor reuși să depășească echipa nordică, elevii lui Mirel Rădoi vor da bătălia finală cu câștigătoarea din duelul Bulgaria-Ungaria, pe 31 martie, tot în deplasare.

Comentarii