16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportBurleanu: „Putem lega două calificări la Euro”

Burleanu: „Putem lega două calificări la Euro”

Răzvan Burleanu a subliniat că partida cu Suedia este una capitală în perspectiva prezenței la Europeanul din 2020. Un eșec în meciul cu naționala nordică ar putea însemna încheierea mandatului pentru selecționerul Cosmin Contra.

„Este un meci capital pentru naţionala României, în primul rând pe noi asta ne interesează. Obiectivul este calificarea, mai exact o victorie cu Suedia, după care cu siguranţă o să reuşim un egal în Spania. Ca să învingem Suedia trebuie să ne dorim foarte mult. Iar în momentul de faţă sunt absolut sigur că staff-ul tehnic şi jucătorii îşi doresc extrem de mult să obţinem această calificare. Putem să legăm două calificări la Campionatul European, iar acest lucru este important, pentru că din spate vine o generaţie tânără foarte bună şi are nevoie de această scenă unde să poată evolua. Adică pe de o parte la un Campionat European, iar apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus preşedintele FRF.

Burleanu a menţionat că se se bucură de revenirea în lotul naţionalei a jucătorilor Constantin Budescu şi Denis Alibec. „Avem nevoie de 11 magicieni în teren cu Suedia, care să facă şi faza ofensivă şi cea defensivă ca să putem să câştigăm. Mă bucur că Budescu şi Alibec au revenit la echipa naţională. Cred că era un pas normal atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu spun eu că a încântat pe fiecare prin execuţiile sale”, a adăugat acesta.

Conducătorul FRF este convins că investiţiile în infrastructură trebuie să continue în toate oraşele mari ale României. „Investiţia în infrastructură trebuie să continue. Sunt oraşe mari ale României care au nevoie de stadioane moderne. Fiindcă în lipsa unei infrastructuri moderne nu ai cum să mai dezvolţi fotbalul astăzi, iar decalajul dintre Est şi Vest va creşte de la an la an. În momentul de faţă împărtăşim aceleaşi obiective cu domnul Ionuţ Stroe (n.r. – noul ministru al Tineretului şi Sportului)”, a conchis Răzvan Burleanu.

Pentru a se califica la Euro 2020, tricolorii sunt obligați să învingă Suedia și să obțină măcar o remiză în meciul de la Madrid, contra Spaniei.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...
Ultima oră
Pe aceeași temă