Un eșec ar putea încheia mandatul lui Contra

Burleanu: „Putem lega două calificări la Euro”

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal este convins că naționala lui Contra este capabilă să lege două calificări la Campionatul European, după performanța din 2016.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

14.11.2019 - 09:22

Răzvan Burleanu a subliniat că partida cu Suedia este una capitală în perspectiva prezenței la Europeanul din 2020. Un eșec în meciul cu naționala nordică ar putea însemna încheierea mandatului pentru selecționerul Cosmin Contra.

„Este un meci capital pentru naţionala României, în primul rând pe noi asta ne interesează. Obiectivul este calificarea, mai exact o victorie cu Suedia, după care cu siguranţă o să reuşim un egal în Spania. Ca să învingem Suedia trebuie să ne dorim foarte mult. Iar în momentul de faţă sunt absolut sigur că staff-ul tehnic şi jucătorii îşi doresc extrem de mult să obţinem această calificare. Putem să legăm două calificări la Campionatul European, iar acest lucru este important, pentru că din spate vine o generaţie tânără foarte bună şi are nevoie de această scenă unde să poată evolua. Adică pe de o parte la un Campionat European, iar apoi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus preşedintele FRF.

Burleanu a menţionat că se se bucură de revenirea în lotul naţionalei a jucătorilor Constantin Budescu şi Denis Alibec. „Avem nevoie de 11 magicieni în teren cu Suedia, care să facă şi faza ofensivă şi cea defensivă ca să putem să câştigăm. Mă bucur că Budescu şi Alibec au revenit la echipa naţională. Cred că era un pas normal atât timp cât au făcut meciuri foarte bune la Astra, iar Budescu spun eu că a încântat pe fiecare prin execuţiile sale”, a adăugat acesta.

Conducătorul FRF este convins că investiţiile în infrastructură trebuie să continue în toate oraşele mari ale României. „Investiţia în infrastructură trebuie să continue. Sunt oraşe mari ale României care au nevoie de stadioane moderne. Fiindcă în lipsa unei infrastructuri moderne nu ai cum să mai dezvolţi fotbalul astăzi, iar decalajul dintre Est şi Vest va creşte de la an la an. În momentul de faţă împărtăşim aceleaşi obiective cu domnul Ionuţ Stroe (n.r. – noul ministru al Tineretului şi Sportului)”, a conchis Răzvan Burleanu.

Pentru a se califica la Euro 2020, tricolorii sunt obligați să învingă Suedia și să obțină măcar o remiză în meciul de la Madrid, contra Spaniei.

Comentarii