10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportBurleanu: „Nu modificăm regulamentul în timpul competiției”

Burleanu: „Nu modificăm regulamentul în timpul competiției”

Regula impusă de FRF care presupune ca echipele din Liga 1 să înceapă partidele cu doi jucători sub 21 de ani a ajuns să fie luată în derâdere de mulți antrenori autohtoni, deoarece aceasta prevede ca doar unul dintre tinerii fotbaliști să fie pe teren pe tot parcursul meciului.

Astfel, s-a ajuns la situația în care unul dintre jucătorii Under 21 să fie schimbat în primele secunde de după începutul meciului, o „fentă” pe care inclusiv tehnicianul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, o folosește.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că nu are de gând să modifice regulamentul în timpul campionatului și consideră că această practică va înceta atunci când va fi eliminată regula celor cinci schimbări, introdusă de UEFA la începutul pandemiei de coronavirus. „În niciun caz nu vom modifica regulamentul în timpul competiţiei. Iar odată cu permiterea a cinci înlocuiri faţă de trei au apărut şi aceste situaţii când jucătorii tineri sunt schimbaţi în primele minute… iar aceste lucruri nu cred că ajută deloc. Eu consider că un jucător, care se află câteva luni la pregătire sub comanda unui antrenor bun, nu are cum să nu facă faţă măcar o repriză. Şi chiar am văzut o non performanţă a echipei FC Argeş cu tot cu aceste schimbări rapide ale jucătorilor tineri. Eu îi înţeleg în acelaşi timp şi pe antrenori pentru că au această presiune a rezultatului la finalul săptămânii. Însă când nu vom mai avea regula cu cinci schimbări atunci nu vom mai avea situaţiile de acum”, a afirmat Burleanu.

Cu toate că România înregistrează zilnic noi recorduri negative în ceea ce privește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, Burleanu nu se aşteaptă ca fotbalul să se oprească: „Suntem îngrijoraţi de cum evoluează situaţia. Mesajul meu este că nu trebuie să ne jucăm cu acest virus pentru că altfel ajunge el să se joace cu vieţile noastre. Noi nu ne aşteptăm însă ca fotbalul să se oprească, la fel cum nu ne aşteptăm ca lumea să se oprească. Ne îngrijorează însă lipsa spectatorilor de pe stadioane, carantinarea şi numărul mare de teste”.

Potrivit unui studiu efectuat de Observatorul pentru fotbal (CIES), ce ia în calcul formaţiile din 67 de prime divizii din toată lumea în funcţie de jucătorii folosiţi în meciurile din sezonul curent, FCSB este cea mai tânără echipă din Liga 1, cu o medie de vârstă de 24,9 ani. Roș-albaștrii sunt „campionii” regulii Under 21, rulând pe parcursul acestui sezon nu mai puțin de 18 jucători eligibili pentru convocarea la naționala de tineret.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă