12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Burleanu: „Nu e o decizie bazată doar pe fler”

Potrivit președintelui FRF, în luarea deciziei a cântărit foarte mult și faptul că fostul decar al naționalei şi-a dorit foarte mult acest post. Burleanu a menționat că vrea ca Adrian Mutu să aibă aceleaşi performanţe ca şi predecesorul său, Mirel Rădoi. „Au fost discuţii cu mai mulţi posibili candidaţi, dar cel care a întrunit condiţiile a fost Adrian Mutu, care şi-a dorit foarte mult, ambiţia şi personalitatea lui şi-au spus cuvântul. Presiunea va fi mai mare după ultimele performanţe. Ne dorim să avem aceleaşi rezultate ca şi cu Mirel Rădoi şi să fi fost la fel de inspiraţi. Rădoi era în aceeaşi situaţie ca şi Adrian Mutu şi a făcut-o foarte bine. Cred că ceea ce a mai contat a fost faptul că Adrian Mutu a lucrat ca director sportiv la loturile naţionale şi cunoştea foarte bine toate procedurile interne, filozofia pe care o avem la nivelul loturilor naţionale. Ne dorim să fi fost inspiraţi şi să ne calificăm din nou la un campionat european. Nu a fost o decizie bazată doar pe fler”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Ca obiectiv pe termen scurt, „Briliantul” va trebui să ducă echipa națională Under 21 la Europeanul găzduit de Ungaria și Slovenia, din 2021. „Adrian Mutu este antrenorul care trebuie să califice naţionala de tineret la următorul Campionat European din 2021. Am avut o discuţie preliminară cu el pentru putea prezenta obiectivele, care este staff-ul pe care îl va avea şi toate condiţiile în care va colabora cu Federaţia Română de Fotbal”, a mai spus Burleanu.

Președintele FRF nu a specificat nimic în privința prezenței noului antrenor la Olimpiada de la Tokyo, acolo unde Mirel Rădoi și-a manifestat dorința de a sta pe banca tehnică a tricolorilor.

Adrian Mutu va debuta la „cârma” naţionalei de tineret în 31 martie, cu un meci foarte dificil împotriva Danemarcei, principala adversară a României în lupta pentru calificarea la Euro 2021.

56 de ani au trecut de la ultima participare a naționalei României de fotbal la Jocurile Olimpice.

Ultima oră
Pe aceeași temă