8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBREAKING NEWS. FRF a soluționat plângerea lui Dinamo. Cine joacă finala Cupei...

BREAKING NEWS. FRF a soluționat plângerea lui Dinamo. Cine joacă finala Cupei României

Ca urmare a acestei decizii, publicată pe site-ul oficial al FRF, se menţine scorul de pe teren al acelei întâlniri, 3-0 pentru FCSB, formaţie care va disputa astfel finala Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Membrii comisiei nu au judecat însă dreptul de joc al portarului, mai exact dacă el era suspendat sau nu pentru cumul de cartonaşe galbene, ei respingând doar dreptul secretarului general al FRF de a se sesiza în acest caz fără să fie parte în partida din semifinalele Cupei României.

“În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap.la art. 36 C.pr.civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Secretarului General al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea Secretarului General al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă”, se arată în soluţia Comisiei de Disciplină publicată pe site-ul FRF.

Clubul Dinamo a contestat într-o adresă remisă Federaţiei Române de Fotbal dreptul de joc al portarului echipei FCSB Andrei Vlad în meciul direct din prima manşă a semifinalelor Cupei României, disputat la 25 iunie şi câştigat de gruparea roş-albastră cu scorul de 3-0. Conform Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), jucătorul Andrei Vlad se afla la momentul respectiv în stare de suspendare după cele două cartonaşe galbene primite în meciurile cu Universitatea Cluj, din optimile Cupei României, şi FC Hermannstadt, din sferturile de finală.

În schimb, pentru aceeaşi situaţie, Regulamentul Disciplinar (RD) prevede că în cazul suspendării nu vor fi luate în calcul cartonaşele galbene primite de un jucător până în faza optimilor de finală. În consecinţă, conform RD, Andrei Vlad nu se afla în stare de suspendare la partida Dinamo – FCSB din prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Neconcordanţa dintre Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice şi Regulamentul Disciplinar privind suspendarea pentru două cartonaşe galbene a determinat conducerea clubului Dinamo să solicite câştigarea la masa verde a partidei cu FCSB şi implicit calificarea în finala Cupei României. Ca urmare a contestaţiei FC Dinamo, secretarul general al FRF a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Pe teren, FCSB a câştigat ambele manşe ale semifinalei Cupei României cu Dinamo cu scorul de 3-0, respectiv 1-0.

Finala ediţiei 2019-2020 a Cupei României va avea loc în data de 22 iulie, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, între FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă