13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalBosnia continuă lupta pentru calificarea la CM 2022 din Qatar. Lituania obține...

Bosnia continuă lupta pentru calificarea la CM 2022 din Qatar. Lituania obține prima victorie din grupă

Selecţionata Bosniei a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, naţionala Kazahstanului, într-o partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2022, disputată sâmbătă.

Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Smail Prevljak, jucătorul echipei belgiene KAS Eupen, în minutele 25 şi 66.

În urma acestui succes, Bosnia a acumulat şase puncte şi a urcat pe poziţia secundă în clasamentul acestei grupe, dominată de Franţa (12 puncte), care dispută săptămâna aceasta turneul Final Four al Ligii Naţiunilor. Kazahstanul se află pe ultimul loc, cu 3 puncte.

Într-un alt meci programat sâmbătă în calificările europene pentru CM 2022, echipa Lituaniei s-a impus pe teren propriu, cu 3-1, în faţa formaţiei Bulgariei, prin golurile lui Justas Lasickas (18) şi Fedor Cernych (82, 84). Pentru oaspeţi a punctat Kiril Despodov (74).

Lituania, care venea după cinci înfrângeri consecutive, a obţinut cu această ocazie primele sale trei puncte în Grupa C, ocupând ultimul loc în clasament. Bulgaria se află pe penultima poziţie, cu 5 puncte, la egalitate cu Irlanda de Nord, care are însă două meciuri mai puţin disputate. Primele locuri sunt ocupate de Italia (14 p) şi Elveţia (8 p), potrivit agerpres.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă