10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBomba verii! Mircea Lucescu s-a înțeles cu Dinamo Kiev

Bomba verii! Mircea Lucescu s-a înțeles cu Dinamo Kiev

Lucescu, care a pregătit-o mulţi ani pe marea rivală Şahtior Doneţk, a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Dinamo Kiev a încheiat ultimul campionat pe locul al doilea, la 23 de puncte de campioana Şahtior, fiind antrenată de fostul internaţional Alexei Mihailicenko.

Ultima experienţă a lui Lucescu a fost cea de selecţioner al naţionalei Turciei, între august 2017 şi februarie 2019. Lucescu a pregătit-o pe Şahtior Doneţk între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, echipa din Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

Lucescu, care va împlini 75 de ani pe 29 iulie, fost fotbalist la Dinamo Bucureşti şi Corvinul Hunedoara, a adunat 70 de selecţii la prima reprezentativă a României, cu care a jucat la Cupa Mondială 1970. Între 1981 şi 1986, el a fost selecţionerul naţionalei României, pe care a calificat-o la EURO 1984.

În România, el le-a antrenat pe Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti şi Rapid Bucureşti, iar în Italia, pe Pisa, Brescia, Reggiana şi Inter Milano.

Lucescu a avut succes şi în Turcia, la două din cele mari echipe din Istanbul, Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004). În Rusia, el a pregătit-o pe Zenit Sankt Petersburg în sezonul 20156-2017.

Ca antrenor, în afara succeselor cu Şahtior, Lucescu a câştigat de două ori campionatul României, de trei ori Cupa şi o dată Supercupa României, de două ori campionatul Turciei, o dată Supercupa Rusiei şi o dată Supercupa Europei (cu Galatasaray, în 2000).

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă