15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportDinamo, transfer de 5 stele în ultima zi de mercato

Dinamo, transfer de 5 stele în ultima zi de mercato

În ultima zi de mercato, Dinamo a dat o adevărată lovitură, cel puțin de imagine, pe piața transferurilor. „Câinii” au anunțat că s-au înțeles cu „șeicii” de la Manchester City pentru transferul mijlocașului spaniol Aleix Garcia Serrano.

Jucătorul născut în Catalonia fost transferat în 2015 de la Villarreal la juniorii lui Manchester City, în schimbul sumei de patru milioane de euro, iar acum a devenit liber de contract, după ce „cetățenii” l-au împrumutat la echipe de plan secund din Europa. În sezonul trecut, fotbalistul în vârstă de 23 de ani a adunat 23 de meciuri și 5 goluri pentru Mouscron, în prima ligă a campionatului din Belgia. În perioada 1 august 2017 – 30 iunie 2019, Aleix Garcia a fost împrumutat la Girona și a adunat 51 de meciuri și 3 goluri în La Liga, în două sezoane competiționale.

La City, însă, Aleix a prins sporadic echipa, fiind folosit de Pep Guardiola în doar 9 partide: 4 în Premier League, 3 în Cupa Angliei și 2 în Cupa Ligii. A reușit totuși să marcheze un gol pentru „cetățeni” în Cupa Ligii, într-o victorie cu Swansea, scor 2-1, pe 21 septembrie 2016.

Noul acționar majoritar al „câinilor”, spaniolul Pablo Cortacero a reacționat imediat după oficializarea transferului mijlocașului Aleix Garcia: „Vreau să le mulțumesc celor din conducerea clubului pentru treaba grozavă pe care au făcut-o aducând la echipa noastră un jucător dorit de marile cluburi europene. Forza Dinamo!”.

Aceasta nu a fost însă singura mutare efectuată de clubul din Ștefan cel Mare în ultima zi de mercato. Alb-roșii au mai legitimat încă doi fotbaliști. Este vorba despre fundaşul stânga Andrei Radu, adus de la CFR Cluj, dar și de fundaşul senegalez Abdoulaye Ba, transferat de la echipa spaniolă de ligă secundă Rayo Vallecano. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani și-a început cariera la FC Porto, iar de-a lungul timpului a mai evoluat pentru Covilha, Coimbra, Vitoria Guimaraes, Fenerbahce, Alanyaspor, 1860 Munchen şi Deportivo La Coruna.

Nici CFR-ul lui Dan Petrescu nu a stat cu mâinile în sân și a anunțat legitimările lui Iasmin Latovlevici, rămas liber de contract după aventura din Turcia, și Nicolae Carnat, transferat de la Sepsi OSK.

Cele mai multe mutări le-a reușit liderul la zi al Ligii 1, Universitatea Craiova. Rămași descoperiți, după plecarea lui Mihăilă și accidentarea lui Koljic, oltenii au bătut palma cu patru jucători: Reagy Ofosu, George Cîmpanu (ambii de la FC Botoșani), Ivan Mamut (liga secundă croată) și Mihai Căpățînă (FC Voluntari).

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă