10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportBomba deceniului: Messi pleacă de la Barcelona

Bomba deceniului: Messi pleacă de la Barcelona

La fix două decenii din momentul în care ajungea pe Camp Nou, la grupele de copii și juniori, sextuplul deţinător al Balonului de Aur a decis să părăsească gruparea alături de care a rescris istoria fotbalului. Messi, care a ajutat-o pe FC Barcelona să cucerească 10 campionate ale Spaniei și patru trofee ale Ligii Campionilor, le-a transmis celor din conducere un mesaj în care cere să fie activată clauza prin care poate părăsi formația la finalul fiecărui sezon, unilateral. Decizia lui Messi este fermă, acesta anunțând că nu va mai face testele medicale și nici nu va mai merge la antrenamentele conduse de Ronald Koeman.

Totuși, se pare că Barcelona nu dorește să își pierdă decarul pe gratis. Conform cotidianului spaniol AS, Consiliului de Administraţie al FC Barcelona a hotărât ca Messi să plece pentru cel puțin 222 de milioane de euro, echivalentul sumei pentru care Neymar a fost transferat de PSG.

Având în vedere contextul economic delicat la nivel mondial, doar câteva echipe și l-ar putea permite pe superstarul argentinian. Cele mai multe zvonuri îl dau pe Messi la Inter Milano, iar un indiciu că acesta ar putea ajunge pe Giuseppe Meazza l-a oferit chiar tatăl lui Lionel, care luna trecută și-a achiziționat o locuință la Milano. Nerazzurrii i-ar oferi un contract pe patru ani, cu un salariu stagional colosal, de 65 de milioane de euro pe sezon.

O altă destinație plauzibilă pentru sud-american este formația antrenată de Pep Guardiola, Manchester City. Este de notorietate faptul că cei doi au avut o legătură specială pe vremea când Pep o pregătea pe Barcelona. Pe fir ar fi intrat și marea rivală a „cetățenilor”, Manchester United, unul dintre puținele cluburi care ar putea susține costurile exorbitante ale unei asemenea mutări.

Indiferent de ce destinație va alege, plecarea lui Messi de la Barcelona reprezintă unul dintre șocurile deceniului în fotbalul mondial, mult mai mare decât cel provocat de transferul lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, în 2018.

Din anul 2004, atunci când a debutat în tricoul primei echipei la Barcelona, Lionel Messi a reușit performanțe greu de egalat. În cele 16 sezoane petrecute la formația blaugrana, argentinianul a cucerit 34 de trofee. Messi a jucat în 731 de meciuri și a marcat nu mai puțin de 634 de goluri, având o medie fantastică de 0,86 goluri pe partidă. La nivel individual, Lionel a obținut 6 Baloane de Aur, cu unul mai mult decât marele său rival, Cristiano Ronaldo.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
00:01:23

Qatar ripostează împotriva „minciunilor” israeliene

Doha, Qatar – Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed Mohammed al-Ansari, a criticat membrii oficialității israeliene, inclusiv miniștri din guvernul...
Ultima oră
Pe aceeași temă