1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportBoghicevici: Un ardelean duce lucrurile la capăt şi dacă nu le face...

Boghicevici: Un ardelean duce lucrurile la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le face rău

Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat vineri, la instalarea în funcţie, că a venit pentru a confirma încrederea care i-a fost conferită, precizând că un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi, dacă nu le va face bine, sigur nu le va face rău, relatează Mediafax.

Noul ministru al Muncii a declarat că ştie că este tânără, dar are ca aliat o echipă puternică.

“Ştiu că îmi asum o mare responsabilitate”, a declarat Boghicevici.

Claudia Boghicevici a afirmat că are ca priorităţi implementarea reformei în asistenţă socială şi finalizarea pachetului de legi subsecvente, creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2 la sută, dar şi o bună colaborare cu miniştrii Leonard Organ (Afacerilor Europene) şi Cristian Diaconescu (Afacerilor Externe) pentru eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii în statele membre UE.

Ea a mai spus că vor fi continuate activităţile de control privind acordarea prestaţiilor sociale, precizând că inspecţia socială vine deja cu forţe proaspete şi este şirândul Comisiei superioare pentru încadrarea în grad de handicap să-şi întărească activitatea.

Noul ministru a afirmat că pune mare preţ şi pe sistemul informatic integrat care este în lucru la Ministerul Muncii.

Un alt obiectiv al său este creşterea gradului de ocupare la 65 la sută, în 2013, precum şi încurajarea natalităţii prin stimularea integrării în piaţa muncii a părinţilor.

“Un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi dacă nu le face bine, sigur nu le va face rău”, a conchis noul ministru al Muncii.

Claudia Boghicevici a preluat vineri dimineaţă portofoliul de la Ministerul Muncii în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, aceasta primind asigurări că va fi sprijinită atât din partea premierului cât şi din partea fostului ministrul al Muncii, Sulfina Barbu.

Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat după predarea mandatului, că pleacă din minister cu certitudinea că acesta va rămâne pe mâini bune.

“Chiar dacă în ultima perioadă s-au schimbat mulţi miniştri ai Muncii aţi putut remarca că reforma de dreapta a mers înainte. Cred că ministerul este pe un drum bun şi am certitudinea că noul ministru va merge pe implementarea reformelor începute”, a declarat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că Ministerul Muncii intră pe un nou drum privind oportunităţile pe piaţa muncii, dar şi modernizarea acesteia prin creşterea gradului de ocupare.

Sulfina Barbu a mulţumit colaboratorilor din Ministerul Muncii şi a asigurat-o pe Claudia Boghicevici de tot sprijinul pe care il poate acorda ca parlamentar.

Totodată, ea i-a urat succes şi noului premier, precizând că are certitudinea că va coordona cu fermitate şi competenţă noua echipă.

la rândul său, prim-ministrul Răzvan Mihai Ungureanu a declarat că Ministerul Muncii este un minister foarte sensibil, dar că îşi pune speranţă în activitatea pe care noul ministru îl va avea aici.

Premierul a spus că trebuie înţeles că acest minister are nevoie de răbdare şi suport, dar nu doar de suport politic şi administrativ, ci şi din partea beneficiarilor.

Premierul Ungureanu a făcut referire şi la faptul că populaţia României este în scădere şi că tebuie luate măsuri în acest sens.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a doua problemă la minister este cooperarea pe orizontală cu Ministerul de Externe şi Ministerul Afacerilor Europene pentru deblocarea pieţei muncii în UE.

“Aceste două ţinte vor fi urmărite în viitor”, a spus premierul.

Primul-ministru a mulţumit fostului, dar şi noului ministru al Muncii,precizând că Sulfinei Barbu îi mulţumeşte că a ştiut să orienteze Guvernul spre activitatea acestui minister.

Totodată i-a transmis Claudiei Boghicevici că are tot sprijinul său şi al echipei guvernamentale.

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă