10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportBogdan Vintilă: „Suntem pregătiţi să începem returul cu o victorie”

Bogdan Vintilă: „Suntem pregătiţi să începem returul cu o victorie”

”Suntem pregătiţi pentru începutul returului, pentru jocul cu Hermannstadt, jucătorii sunt la capacitate maximă din punct de vedere fizic, mental, tactic. Suntem pregătiţi să începem returul cu o victorie şi ne dorim acest lucru”, a declarat Vintilă.

Tehnicianul a apreciat că FCSB a avut un tur ”învolburat”, dar acum lucrurile au intrat pe făgaşul lor normal: ”A fost un tur învolburat. S-au liniştit apele şi acum ne vedem de treabă mai departe. Ne dorim să adunăm puncte şi cât mai multe. Suntem FCSB şi trebuie să jucăm numai la victorie, pentru că obiectivul este accederea în play-off, iar apoi câştigarea campionatului”.

Vintilă s-a referit şi la situaţia fundaşului sârb Bogdan Planic, care în ianuarie va intra în ultimele şase luni de contract şi poate semna cu orice echipă: ”Planic este jucătorul FCSB-ului, din ce ştiu eu, este sub contract, se antrenează foarte bine, sunt foarte mulţumit de el, mai departe nu este problema mea. Planic este un jucător profesionist care îşi vede de treabă şi sunt sigur că va fi concentrat indiferent ce se va întâmpla mai departe. Nu pot să dau sfaturi ce trebuia făcut, eu lucrez cu ce am la dispoziţie. Eu sunt pus aici să antrenez”.

Antrenorul vicecampioanei a comentat şi situaţiile altor jucători, Adrian Popa şi Cristian Manea, care nu au reuşit să se impună ca titular în ciuda statutului lor.

”Pe Adi Popa l-am sfătuit să fie mai atent la declaraţii, pentru că nu-i fac bine. Toată lumea îşi doreşte să joace, am 29 de jucători şi 16 în lot, le-am explicat şi lor, când fac lotul e greu, pentru că sunt două echipe. Jucătorii îşi vă de treabă, se antrenează foarte bine, pentru că le-am spus că poate veni momentul oricui să intre şi trebuie să fie pregătiţi”, a precizat Bogdan Vintilă.

”Manea nu are ritm pentru 90 de minute, e ceva diferit de antrenamente. Dacă eşti jucător de echipă naţională nu e un criteriu să joci (titular) la FCSB. În momentul în care ai doi sau trei jucători pe un post e normal că nu poţi să-l schimbi pe cel care îşi face treaba bine. Nu mă interesează salariul jucătorilor, la mine dacă ai un leu sau ai o sută trebuie să dai randamentul maxim. (…) Nu mă gândesc la echipa naţională, eu îmi văd de treaba mea. Dacă (selecţionerul Cosmin Contra) poate să ia un jucător de la noi, poate să-l ia pe Creţu, dacă are nevoie de fundaş dreapta. Nu e vorba dacă e mai bun ca Manea, e în formă mai bună”, a mai spus Vintilă.

Antrenorul echipei FCSB a recunoscut că viaţa lui s-a schimbat într-o oarecare măsură după ce a preluat echipa patronată de Gigi Becali: ”Viaţa s-a schimbat, în sensul bun al cuvântului. Mi-am dat seama că FCSB e o echipă foarte iubită în România şi găseşti suporteri în cele mai frumoase locuri… la mănăstiri, la biserici, în sate mici. Te mişcă dragostea lor faţă de echipă”.

Vintilă consideră că a luat multe decizii bune în cariera sa fotbalistică şi a afirmat că ”şi o demitere e benefică, pentru că îţi adaugă ceva la experienţa ta ca antrenor”.

”Eu antrenez la fel cum am făcut-o şi la alte echipe. Nu sunt diferit, nu sunt mai arogant. Este presiunea mult mai mare, dar în momentul în care faci cum îţi place, ce-ţi place, atunci trebuie să vină şi rezultatele”, a concluzionat Vintilă.

FCSB va juca în etapa a 14-a, prima a returului, cu FC Hermannstadt, sâmbătă 26 octombrie, de la ora 20:30, în deplasare, pe Stadionul ”Trans-Sil” din Târgu Mureş.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă