21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportBogdan Oprea: TVR a SCURTAT perioada alocată campaniei pentru referendum cu 10...

Bogdan Oprea: TVR a SCURTAT perioada alocată campaniei pentru referendum cu 10 zile

 Fostul purtător de cuvânt al Preşedinţiei Bogdan Oprea a declarat, joi, că noua conducere a SRTV a scurtat perioada alocată campaniei pentru referendum cu zece zile, decizia contravenind hotărârii parlamentare 34/2012, potrivit Mediafax.

„Astăzi echipa de campanie a domnlui preşedinte Traian Băsescu a contactat directoarea interimară a direcţiei de emisiuni informative şi sportive a SRTV, solicitând o intervenţie, o prezenţă a domnului preşedinte în această seară pe postul de televiziune TVR 1, conform deciziei Comisiei speciale parlamentare pentru timpii de antenă luată ieri. La mai puţin de o oră după această convorbire telefonică, directoarea interimară a Direcţiei de emisiuni informative a fost schimbată din funcţie. În locul ei a fost numit domnul Claudiu Lucaci. La aproximativ două ore după această decizie a conducerii televiziunii publice, pe emailul de campanie al domnului preşedinte Traian Băsescu s-a primit un email semnat de domnul Ion Stavre, care se intitulează «responsabil pentru campania din partea Asociaţiei Române de Televiziune», care spune că pentru SRTV campania începe pe data de 16 iulie 2012, respectiv luni. Această decizie contravine întrutotul deciziei luate de Parlamentul României 34/2012, care stabileşte ca dată de începere a campaniei electorale ziua de 6 iulie”, a explicat Bogdan Oprea.

El a adăugat că la puţin timp după primirea emailului din partea lui Ion Stavre şi după refuzuri repetate de dialog ale directorului general al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, echipa de campanie a fost informată tot de către Ion Stavre că Traian Băsescu este primit în această seară pentru 25 de minute, adică jumătate din timpul alocat de către comisia parlamentară prin decizia de miercuri, celelalte 25 de minute urmând a fi alocate senatorului Dan Şova.

Întrebat dacă Traian Băsescu va participa la vreo emisiune în seara zilei de joi la TVR, Bogdan Oprea a răspuns negativ, din cauza condiţiilor actualei conduceri a televiziunii publice, „care în mod cert încalcă legislaţia”.

„În mod cert încercăm să mergem aşa cum am stabilit legal. Vom lua toate măsurile legale de care dispunem”, a încheiat Oprea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă