Bogdan Bălănescu: „Fără suporteri Dinamo nu ar mai fi fost în Liga 1”

Directorul general al clubului de fotbal Dinamo, Bogdan Bălănescu, a declarat că formaţia alb-roşie nu ar mai fi fost în Liga I fără suporteri, el recunoscând că aceştia au reparat şi "unele lucruri stricate" de conducere.

Share

Rl online 0 comentarii

29.05.2020 - 21:47

"Echipa trece printr-o perioadă mai puţin fericită, dar eu sunt optimist şi cred în revenirea rezultatelor şi a performanţelor. A fost o presiune incredibilă în ceea ce priveşte viitorul clubului şi aici vorbesc despre obţinerea licenţei, de participare atât în competiţiile de club UEFA, cât şi în Liga I. Licenţa reprezintă fundaţia unui club profesionist de fotbal. Şi aici vreau să fac o precizare. A fost o muncă titanică pentru îndeplinirea criteriilor financiare în condiţiile în care, în plină pandemie, sprijinul principal a venit de la Peluza Cătălin Hîldan prin Programul DDB. Aceşti suporteri au fost admirabili şi au demonstrat încă o dată că Dinamo are continuitate datorită lor. Sunt suporteri pătimaşi, fără ei poate că Dinamo nu ar mai fi fost în Liga I. Trebuie să vă fac o mărturisire: suporterii au fost nevoiţi să repare şi unele lucruri pe care le-am stricat noi. Nu trebuie să vorbesc despre alţii, sau să dau vina pe alţii, dar îmi asum anumite greşeli de management şi mai ales de comunicare. Suporterii au fost singurii oameni de cuvânt, au muncit zi şi noapte pentru salvarea clubului. Au fost şi alţii care au făcut promisiuni, încercând să ne adoarmă în demeresul nostru de a salva clubul. S-au dat dinamovişti, dar s-au dat la fund, să le fie ruşine! Nu faţă de mine, ci faţă de culorile lui Dinamo", a spus oficialul.

"Un club ca Dinamo este extrem de dificil de condus indiferent dacă vorbim sau nu de pandemie. Poate la alte echipe este mai simplu, dar presiunea de zi cu zi la cel mai mare club din România nu poate fi înţeleasă decât de foştii conducători de la Dinamo. Această presiune se simte de la copii şi juniori până la prima echipă, de la secretariat până la contabilitate, dacă acceptaţi comparaţia. Sunt convins că în perioada următoare vom resimţi criza pandemiei în toate domeniile. Nici fotbalul nu va fi o excepţie de la această criză în toată lumea. Referindu-mă la campionatul intern, este foarte important ca noi, cluburile, Liga Profesionistă de Fotbal, Federaţia Română de Fotbal, deţinătorii de drepturi TV şi sponsorii să fim uniţi. Să luăm cele mai bune decizii pentru fotbal, nicidecum pentru interesul unui club sau altul", a adăugat directorul general.

Referitor la eventualele schimbări de la nivelul acţionariatului clubului, Bălănescu a afirmat: "În presă s-au vehiculat foarte multe nume de potenţiali cumpărători, unii de bună credinţă, alţii dornici de publicitate. Tuturor le transmit că Dinamo este un club curat, deţinător al unei averi care nu poate fi cuantificată de nimeni: istoria, palmaresul şi, nu în ultimul rând, masa suporterilor. Dinamo nu are suporteri doar în Capitală, ci în toată ţara şi multe oraşe ale lumii".

El a menţionat că disputarea fără spectatori a partidelor rămase din actuala ediţie a Ligii I este un dezavantaj pentru Dinamo. "Lipsa suporterilor noştri va conta enorm, indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare, dar în momentul de faţă trebuie să ne supunem regulilor impuse de autorităţi. Aţi văzut şi dumneavoastră ce înseamnă suporterii dinamovişti la meciurile cu miză, la ce nivel ridică spectacolul şi în tribune. Suporterilor le transmit să fie alături de club şi de echipă indiferent de numele proprietarului sau de conducere. Să fie uniţi şi încrezători că Dinamo va reuşi să treacă peste această perioadă dificilă. Colegilor de competiţie le cer doar respect pentru tot ce înseamnă Dinamo. Doar Dinamo Bucureşti!", a precizat Bogdan Bălănescu.

Asociaţia Suporterilor "Peluza Cătălin Hîldan" a cumpărat în luna februarie a acestui an 10,06% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă la gruparea bucureşteană prin programul socios "Doar Dinamo Bucureşti" (DDB). Aceeaşi asociaţie a strâns în săptămâni din donaţii peste 270.000 de lei pentru obţinerea licenţei clubului pentru sezonul 2020-2021 al Ligii I.

Comentarii