21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportBogdan Aurescu: România nu se simte intimidată de ameninţările Rusiei

Bogdan Aurescu: România nu se simte intimidată de ameninţările Rusiei

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, vineri, că Rusia nu poate să invoce măsurile de protecţie a aliaţilor de pe flancul estic, ca justificare pentru a ameninţa aliaţii și a susținut că România nu se simte intimidată, informează Mediafax.

„Am luat notă de declaraţia MAE rus şi ceea ce pot să spun este că măsurile pe care NATO le-a luat în urma deciziilor adoptate la summit-ul din Marea Britanie de anul trecut şi care au fost implementate în urma deciziilor adoptate la ministerialele NATO, de Externe şi Apărare din decembrie 2014 şi februarie 2015, sunt măsuri luate pentru protecţia aliaţilor din flancul estic în urma a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina, în Crimeea, ocuparea ilegală a Crimeei, în urma susţinerii de către Federaţia Rusă a separatiştilor pro-ruşi din Estul Ucrainei. Este vorba de măsuri de reasigurare şi protecţie ca reacţie la o anumită atitudine agresivă a Rusiei. Federaţia Rusă nu poate să invoce aceste măsuri de protecţie a aliaţilor de pe flancul estic, care sunt reacţii la atitudinea Rusiei în Ucraina, ca justificare pentru a adresa ameninţări mai mult sau mai puţin voalate, mai mult sau mai puţin directe către aliaţii din flancul estic. România nu se simte intimidată de aceste ameninţări”, a spus Aurescu, în cadrul unei conferințe susținute la Cluj.

Ministrul de Externe Aurescu participă, vineri, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), la dezbaterea cu tema “Securitatea flancului estic al NATO astăzi: provocări și oportunități”, organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională CITADEL, și la lansarea volumului „The European Union’s Eastern Neighbourhood Today: Politics, Dynamics, Perspectives”, editată de către profesorii Valentin Naumescu și Dan Dungaciu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă