-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportBoc: Protocolul semnat asigură sănătatea bugetului ţării

Boc: Protocolul semnat asigură sănătatea bugetului ţării

Liderul liberal-democrat Emil Boc a declarat, astăzi, că PDL a semnat Protocolul prin care este împuternicit preşedintele României să semneze tratatul de guvernanţă fiscală, întrucât se asigură sănătatea bugetului ţării, este împotriva populismului, relatează Mediafax.

“În primul rând, am semnat acest protocol pentru că el asigură sănătatea bugetului ţării şi consolidează stabilitatea şi creşterea economică. În al doilea rând, acest tratat continuă politica fiscal bugetară din ultimii trei ani şi consolidează drumul bun economic pe care se află România”, a afirmat Emil Boc, după ce preşedinţii partidelelor din coaliţia de guvernare au semnat, în prezenţa primului ministru, acest protocol.

Liderul PDL a spus că România îndeplinea înainte de semnarea protocolului aproape toate criteriile din acest tratat şi prin semnarea lui se consolidează credibilitatea şi prestigiul României în UE.

El a adăugat că, dacă va ratifica acest tratat, România va fi la aceeaşi masă de decizie cu celelalte ţări europene.

“Este un tratat împotriva populismului, pune România la adăpost de răul pe care-l poate face populismul. Prin semnarea acestui tratat, populismul este ţinut în istorie”, a adăugat liderul PDL.

El a mai spus că protocolul este deschis spre semnare şi opoziţiei, arătând că există loc pe protocol pentru semnăturile partidelor de opoziţie.

Emil Boc a adăugat că este o mână întinsă adresată opoziţiei de a face parte din acest demers în intersul ţării.

“Cel mai important gest de responsabilitate politică din ultimii 20 de ani este ca întreaga clasă politică să susţină ratificarea acestui tratat”, a spus Boc.

Boc a mai spus că aşteaptă continuarea dialogului cu opoziţia pe temele tratatului, dar şi pe alte teme lansate de aceasta.

Liderii coaliţiei au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE.

Cele mai citite

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...

Deca încearcă în continuare să mascheze rezultatele slabe de la testele PISA. Propagandă pentru legile lui Iohannis, de la Ministerului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, în continuare, încearcă să mascheze rezultatele foarte slabe de la testele PISA, sub alibiul că e la fel de rău...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă