20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSportBoc l-a felicitat pe premierul chinez pentru organizarea Universiadei de vară

Boc l-a felicitat pe premierul chinez pentru organizarea Universiadei de vară

Wen Jiabao a fost felicitat de către premierul Emil Boc pentru modul în care China a probat că poate organiza competiţii sportive la nivel mondial şi a amintit de existenţa unei „relaţii speciale” la nivel politic între România şi China, relaţie care trebuie dublată şi de una pe plan economic, scrie NewsIn.

„Vreau să vă felicit pentru modul de organizare a Universiadei de vară, care este însă o dovadă în plus a faptului că aici, în China, este posibil să se organizeze competiţii la nivel mondial foarte bine organizate şi care au demonstrat capacitatea dumneavoastră ca într-un interval foarte scurt de timp, în 3 ani de zile, practic să organizaţi 4 competiţii mondiale sportive: Jocurile Olimpice, Jocurile Asiatice, Universiada de iarnă şi Universiada de vară. Vă felicităm şi sunt convins că acest eveniment este încă o dovadă a capacităţii Chinei de a face faţă provocărilor mondiale şi de a fi la standarde mondiale în privinţa organizării competiţiilor sportive”, i-a spus Boc lui Wen Jiabao, la începutul întrevederii pe care cei doi au avut-o luni.

Boc s-a arătat încrezător că vizita sa va duce la instituirea unei relaţii bilaterale mai pragmatice care să se concretizeze în proiecte clare. „Aş vrea să confirm şi eu relaţia specială dintre poporul român şi poporul chinez şi faptul că avem o lungă şi frumoasă tradiţie politică. Dorinţa noastră este ca această colaborare politică să fie argumentul decisiv pentru o bună colaborare economică. Simplu spus, dorim să fructificăm excelenta colaborare politică printr-o colaborare economică, concretizată în proiecte pe care să le discutăm astăzi, după care colegii noştri, specialiştii să le implementeze”, a adăugat şeful guvernului român.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă